Parama dėkojame




Sprogimas

Įteikta devintoji Sauliaus Mykolaičio vardo premija

Šiandien Bistrampolio dvare šviesių prisiminimų ir gyvos muzikos vakaras – čia vyko trečiasis festivalio Sauliui Mykolaičiui atminti pabaigos koncertas, kuriame dalyvavo aktoriaus, režisieriaus ir bardo draugai, kolegos, bei S. Mykolaičio vardo premijos laureatai.

 „Poetinis žodis ir muzika Sauliui buvo labai svarbūs. Dabar galvoju, kad kartais mes per daug skeptiškai į tai žiūrėjom, o gaila, nes Sauliui tikrai reikėjo palaikymo. Jo dainos – jautrios, paprastos ir vis dar labai reikalingos,“ – sakė vakarą vedęs S. Mykolaičio draugas rašytojas Alvydas Šlepikas.

Koncerte eiles skaitė ir dainavo Andrius Bialobžeskis, Gediminas Storpirštis, pasirodė jaunieji atlikėjai Kristijonas Ribaitis, Faustas Petriškis, grupė „Baltos varnos“, Ieva Narkutė bei Andrius Kaniava.

Ne kartą koncerte skambėjo ir artimo Sauliaus Mykolaičio bičiulio Rimvydo Stankevičiaus tekstai. Pats R. Stankevičius prisiminė ne tik bendro darbo, bet ir draugystės akimirkas. „Būdavo, vos spėji užrašyti Sauliaus idėją, jis iškart liepia viską plėšyti ir rašyti iš naujo. Bet tai buvo tik dar geriau – ir nepaklausyti jo buvo neįmanoma,“ – sakė poetas. Kiek patylėjęs pridūrė: „Aš esu pratęs būti jaunesnis už Saulių, o dabar stoviu prieš jus jau vyresnis už jį. Keista.“

Kas dvejus metus vykstančio festivalio organizatoriai, geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ sako, kad šis festivalis prasmingas ir labai reikalingas. „Gera matyti, kad Sauliaus dainų dvasia, nuoširdus jų paprastumas yra artimi klausytojams ir sukviečia juos ne tik prisiminti, bet ir atrasti. Todėl labai džiaugiamės, kad turime ir visiškai naują rinktinių S. Mykolaičio dainų kompaktinę plokštelę „Balta diena,“ – sakė „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas.

Vakaro metu jau devintą kartą buvo įteikta Sauliaus Mykolaičio vardo premija, kurią šiais metais gavo perspektyviausias jaunasis bardas Kristijonas Ribaitis. „Aš daug ko išmokiau Saulių, bet viena iš jo išmokau ir pats. Pamenu, kaip jis visada sakydavo, jog tarp „gerai“ ir „labai gerai“ yra mažas, bet labai svarbus tarpelis, kurį užčiuopti nepaprastai sunku. Man dabar yra taip gerai, kad net neįsivaizduoju, kaip atrodys labai gerai,“ – įteikdamas apdovanojimą K. Ribaičiui sakė Sauliaus Mykolaičio brolis Darius.

Nuo 2007 m. S. Mykolaičio vardo premija ir statulėlė teikiama už ryškiausią dainuojamosios poezijos debiutą. Ja apdovanoti šie talentai: Ieva Narkutė (2007 m.), Mindaugas Ancevičius (2008 m.), grupė „Liūdni slibinai“ (2009 m.), Artūras Dubaka (2010 m.), Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė (Kamanių šilelis) (2011 m.), Gytis Ambrazevičius (2012 m.), grupė „Baltos varnos“ (2013 m.), Deimantė Kavaliauskaitė (2014 m.).

Edita NORKEVIČIŪTĖ

Nuotraukos Beno JAKŠTO

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode