Parama dėkojame




Sprogimas

Kaune – chorai nuo Europos šiaurės iki pietryčių Azijos

Gegužės 12-15 d. Kaune vyks šeštasis tarptautinis chorų festivalis-konkursas „Kaunas Cantat“. Pristatydamas kelias dienas vyksiančius renginius festivalio meno vadovas Rolandas Daugėla atkreipė dėmesį į ypatingai platų šių metų festivalio dalyvių atstovaujamų šalių diapazoną - nuo Europos šiaurės iki pietryčių Azijos: „Festivalio konkurse greta mūsų tautiečių turėsime galimybių įvertinti suomių moterų choro „Resonus“ iš Turku miesto meistriškumą; visi žinome latvių chorinio dainavimo tradicijas – „broliukus“ atstovaus net 3 chorai; atvyksta kaimynų lenkų choras „Echo“ iš BielskoBialos, taip pat čekų vaikų choras „Radost“ iš Prahos; na ir žiupsnelis egzotikos – Bankoko Mahidol universiteto choras iš Tailando.

Taip pat matysime ir girdėsime chorus iš Vokietijos ir Švedijos, kurie nedalyvaus konkurse, bet papuoš festivalį savo koncertais“.
Pirmają festivalio dieną, ketvirtadienį (gegužės 12 d.), 19 val. vyks atidarymo koncertas Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje. Chorų konkurso pasirodymai tradiciškai vyks penktadienį (gegužės 13 d.), nuo 14 val. VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7), o šeštadienį (gegužės 14 d.) nuo 12 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje geriausi chorai kovos dėl konkurso GrandPrix.
Šeštadienio festivalio programą pratęs naktinis koncertas „CantusNocturnus“ Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje, kuris prasidės 21 val. „Jau kelerius metus rengiame naktinius festivalio koncertus, kurie traukia ne tik chorinės muzikos mylėtojų, bet ir į vakarinius pasivaikščiojimus einančių ir atsitiktinai užsukančių žmonių dėmesį. Ir neteko matyti nusivylusių. O šiais metais koncertas vyks tokioje sakralioje vietoje, tiesiog pakilusioje iš pelenų! Tai turėtų suteikti papildomo žavesio“,- teigė R. Daugėla.
Sekmadienį, gegužės 15 d., festivalio chorai giedos Šv. Mišiose Kauno bažnyčiose: 12 val. Kauno Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų (Vytauto) bažnyčioje ir 14 val. Šv. Kryžiaus (karmelitų) bažnyčioje.
Bet patys baigiamieji festivalio akcentai vyks dar vėlesnėmis dienomis: gegužės 17 d. 17 val. Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje dalyvaus Šv. Mišiose ir po to koncertuos festivalio svečiai iš Vokietijos – choras „Cappella Nova“ iš BadMergenthaimo, o birželio 18 d. ten pat vyks baigiamasis festivalio koncertas, kuriame pasirodys įdomus jungtinis choras iš Švedijos „Midnatskor“.
Į visus festivalio koncertus klausytojai įleidžiami nemokamai.

Valdas Latoža
Direktorius
VšĮ „Šou imperija"

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode