Parama dėkojame




Sprogimas

Įsigijusiems metinį saugomų teritorijų lankytojo bilietą – daugybė nemokamų renginių

Ketinantiems vykti į nacionalinius ir regioninius parkus, susipažinti su jų gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos siūlo įsigyti savanoriškus metinius arba šeimos metinius šių parkų lankytojų bilietus. Nusipirkusieji tokius bilietus gaus apyrankę „Aš remiu saugomas teritorijas” su USB atmintine, kurioje įrašyti nacionalinių ir regioninių parkų renginiai – ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai, gamtos žygiai. Juose lankytojas galės dalyvauti nemokamai.
Pavyzdžiui, pateikus metinį bilietą, sezono metu bus galima nemokamai aplankyti Radvilų rūmų liekanų ekspoziciją Asvejos regioniniame parke, birželio 11 d. dalyvauti lauko seminare „Naudingi augalai“ Kauno marių regioniniame parke, liepos 15 d. žygiuoti į kūlgrindą su Varnių regioninio parko specialistu, rugpjūčio 6 d. dalyvauti dviračių žygyje Akmenos ir Jūros krantais Pagramančio regioniniame parke, rugpjūčio 12 d. pasivaikščioti su gidu pažintiniu taku Naglių gamtiniame rezervate, rugpjūčio mėnesį dalyvauti baidarių maratone Nemuno deltos regioniniame parke, rugsėjį prisijungti prie žygio pas miegapeles Neries regioniniame parke, rudenį dalyvauti migruojančių vandens paukščių stebėjimo ekskursijoje prie Dusios ežero Metelių regioniniame parke ir kt. Nusipirkti metinį lankytojo bilietą ir gauti apyrankę su nemokamų renginių sąrašu galima nacionalinių ir regioninių parkų direkcijose ir lankytojų centruose, taip pat Saugomų
  teritorijų nacionaliniame lankytojų centre Vilniuje.
Vienkartinius ir mėnesinius lankytojų bilietus galima įsigyti ne tik lankytojų centruose, bet ir „Perlo“ terminaluose, „Tiketos“ kasose ir naudojantis nemokama „Tiketos“ programėle, kurią galima rasti „Apple App Store“ arba „Google Play“ parduotuvėse, taip pat internetu http://www.tiketa.lt/LT/parko_leidimai.
Vieno valstybinio parko lankytojo vienkartinis bilietas kainuoja 1 eurą ir galioja 5 dienas, mėnesinis bilietas kainuoja 5 eurus ir galioja 30 dienų.Visų valstybinių parkų lankytojo mėnesinis bilietas kainuoja 10 eurų ir galioja 30 dienų, metinis bilietas kainuoja 20 eurų ir galioja 12 mėnesių, metinis šeimos lankytojo bilietas kainuoja 25 eurus ir galioja 12 mėnesių (šis bilietas skirtas šeimai, kurią sudaro 2 ar daugiau asmenų ir ne mažiau kaip vienas iš jų yra vaikas iki 18 metų).
Žmonės, savanoriškai įsigydami saugomų teritorijų lankytojo bilietus, taip paremia nacionalinius ir regioninius parkus. Už juos gautos lėšos panaudojamos pažintiniams gamtos objektams tvarkyti, rekreacinei ir informacinei infrastruktūrai prižiūrėti, švietėjiškai gamtosauginei veiklai plėtoti.

Simona Liaudanskytė
Ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode