Parama dėkojame




Lazdijų rajono savivaldybė vengė privalomų viešųjų pirkimų procedūrų

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nustatė, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracija, atskirai pirkusi kanceliarines prekes ir kopijavimo popierių, siekė išvengti privalomų procedūrų ir grubiai pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą (VPĮ).
Du savivaldybės vykdytus pirkimus patikrinusi VPT nustatė, kad perkančioji organizacija vengė vykdyti skaidrius viešuosius pirkimus: arba per CPO LT katalogą, arba viešai paskelbdama, kad kiekvienas suinteresuotas tiekėjas galėtų sudalyvauti viešajame pirkime.
Abiejų tikrintų konkursų laimėtojas – UAB „Dzūkų žinios“. Savivaldybė sudarė sutartį pirkti kanceliarinių prekių iš šios įmonės už 15 125 eurų (su PVM). Kopijavimo popieriaus pirkimo sutarties vertė – 13 310 eurų (su PVM).
VPT konstatuoja, kad vykdydama šiuos du pirkimus, perkančioji organizacija pažeidė VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus bei kitas VPĮ nuostatas.
Atsižvelgus į nustatytus įstatymo pažeidimus perkančioji organizacija sudarytas sutartis su UAB „Dzūkų žinios“ turėtų nutraukti irper 10 darbo dienų informuoti VPT apie sprendimo priėmimą.

Vytautė Šmaižytė
Atstovė spaudai
Viešųjų pirkimų tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode