Parama dėkojame




Sprogimas

Sekmadienis su Šekspyru

Britų Taryba Lietuvoje kartu su Lietuvos Respublikos Prezidentūra ir Didžiosios Britanijos ambasada kviečia vilniečius ir sostinės svečius į viešą renginį  „Sekmadienis su Šekspyru“ Prezidentūros kieme balandžio 24 d.
Didžiosios Britanijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence,  kalbėdama apie sekmadienio renginį sakė:
„Mums didelė garbė, kad galime pasidžiaugti vieno iš iškiliausių pasaulio dramaturgų palikimu Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir taip paminėti Viljamo Šekspyro 400-ąsias mirties  metines.

V. Šekspyras ne  vien tik  anglų kultūros atstovas, jis – viso pasaulio kultūros figūra.  V. Šekspyras – žmogus, kuris turėdamas beribę vaizduotę, neribotą kūrybiškumą  ir humaniškumo pojūtį  sujungė žmogiškąsias patirtis  kaip niekas kitas, gyvenęs prieš ar po jo.  Šiandien Šekspyras išlieka svarbus ir Lietuvai ne tik mokyklose, bibliotekose ar teatruose. Dažnas  Šekspyro kūriniuose randa sau suprantamas temas : meilę, neapykantą, keršto siekimą  ar išgelbėjimą.  Tikiuosi, kad plačioji visuomenė turės galimybę atvykti į renginį ir atrasti Šekspyrą“.
„Sekmadienis su Šekspyru“  yra vienas iš pasaulinės Britų tarybos programos „Šekspyras gyvas“ (angl. #ShakespeareLives)  renginių Lietuvoje, skirtų paminėti 400-ąsias Šekspyro mirties metines. Šį mėnesį buvo jau rodoma Šekspyro retrospektyvos programa filmų festivalyje „Kino pavasaris“. Britų Tarybos direktorius dr. Artūras Vasiliauskas kalbėdamas apie Šekspyro palikimą, teigė: „Šekspyras – ne tik ankstyvojo laikmečio modernus rašytojas. Jo pjesių ir personažų gylis skatina mus apmąstyti žmogaus gyvybės trapumą ar sudėtingus sprendimus, kuriuos turime priimti. Taigi, Šekspyras yra labai svarbus 21-ojo amžiaus pasaulio kultūroje. Britų taryba mini šio bardo metines visame pasaulyje, o Lietuvoje organizuoja renginių ir programų seriją kino, teatro, muzikos bei švietimo srityse, užtrikrinant kampanijos „Šekspyras gyvas“ (angl. #ShakespeareLives) tęstinumą“.
Balandžio 24 d. 12 val. Britų taryba ir Britanijos ambasada kartu su Prezidentūra  pakvies Lietuvos bibliotekininkus, suorganizavusius renginius Viljamui Šekspyrui atminti savo bibliotekose. Bibliotekininkams sveikinimo žodį tars Didžiosios Britanijos ambasadorė Claire Lawrence, Britų tarybos Lietuvoje direktorius dr. Artūras Vasiliauskas, Lietuvos bibliotekininkų draugijos tarybos pirmininkė Alina Jaskūnienė bei Vilniaus Universiteto Bibliotekos direktorė informacinei, mokslo ir kultūros paveldo veiklai Marija Prokopčik. Renginį vainikuos senosios muzikos ir šokio ansamblis „Banchetto Musicale“, atlikdamas teatralizuotą šokio pasirodymą „Šekspyro kaukės“. 
„Sekmadienis su Šekspyru“  tęsis 14 val.  Prezidentūros kieme atviru visuomenei renginiu, kurio metu senosios muzikos ir šokio ansamblio „Banchetto Musicale“ nariai mokins visus susirinkusiuosius Šekspyro laikų dvaro šokių, išpopuliarėjusių didikų rūmuose. Norintys prisiliesti prie Šekspyro kūrybos, galės sudalyvauti #‎PlayYourPart iniciatyvoje, pasidalindami  savo mėgtamiausia citata ar ištrauka iš Šekspyro kūrinių lietuvių ar anglų kalba.
Apsilankykite  www.shakespearelives.org  puslapyje ir sužinokite daugiau apie „Šekspyras gyvas“  programą ir renginius visame pasaulyje.
Žiniasklaidos atstovai, norintys dalyvauti renginyje, kviečiami registruotis iki balandžio 21 d. el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

- -
Rasa Mončiunskaitė
Britų taryba Lietuvoje

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode