Parama dėkojame




V. Jasutis savo ar federacijos kaltės dėl neteisėto įdarbinimo nemato, žada gintis

nematoValstybinei darbo inspekcijai (VDI) antradienį pranešus, kad Europos dailiojo čiuožimo čempionato metu nustatyti du nelegalaus darbo atvejai, Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas Vytautas Jasutis teigia neturėjęs galimybės susipažinti su bylos medžiaga, žada ginčyti baudą, jeigu ji bus skirta.

„Be abejo, visomis leistinomis valstybės priemonėmis ginsimės. Jokių teisės aktų mes kaip federacija ir aš kaip vadovas nepažeidėme ir tai žinome, bet negalime atsakyti į protokolą, nes nežinome, kas ten surašyta“, – BNS sakė V. Jasutis.

Pasak jo, VDI surašė ir federacijai įteikė nusižengimo protokolą, bet „tyrimas nėra baigtas“.

„Protokolas nereiškia, kad asmuo ar organizacija yra kalta. Federacija negavo galimybės susipažinti su medžiaga. Kai tą medžiagą gausime, susipažinsime, tada atsakysime. (...) Suprantame, kad esame kažkuo kaltinami, bet nežinome, kuo“, – kalbėjo V. Jasutis.

Jo teigimu, antradienį federacija pateikė rašytinį prašymą Darbo inspekcijai leisti susipažinti su administracinio nusižengimo tyrimo bylos medžiaga.

„Mes matome labai daug pažeidimų, kuriuos atlieka valstybinė institucija. Dabar jie svarsto mūsų prašymą susipažinti su medžiaga, nors turėjo tai padaryti susitikimo metu“, – sakė V. Jasutis, taip pat pažymėjęs, kad „niekas nedaroma kabinete, turi susipažinti kaltinamasis ar advokatai“.

VDI antradienį išplatintame pranešime nurodė, kad V. Jasutis su tyrimo medžiaga galėjo ir vis dar gali papildomai susipažinti iki bylos nagrinėjimo.

Pasak Lietuvos čiuožimo federacijos vadovo, tyrimas žodine tvarka bus tęsiamas kovo 19 dieną, tada federacijos atstovai yra kviečiami į Darbo inspekciją.

Kaip BNS pranešė inspekcija, nustatyti du nelegalaus darbo atvejai Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato, konstatuota, kad už tai atsakingas tinkamo asmenų įdarbinimo neužtikrinęs V. Jasutis, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

VDI tyrimo metu nustatė, kad byloje minimų asmenų darbas neatitiko savanoriškos veiklos ir darbdavys slėpė darbo santykius, jų darbą įformindamas kaip savarankišką veiklą ir sudarydamas su darbuotojomis civilinių paslaugų sutartis arba žadėdamas jas sudaryti.

Situaciją aiškintis dėl galimai nelegalaus darbo čempionato metu VDI ėmėsi po to, kai renginyje dirbusi kaunietė nurodė „Žalgirio“ arenoje buvusi užsipulta, apstumdyta neblaivaus asmens – vieno iš organizatorių.

Pasak VDI, vyras kabinėjosi prie renginyje dirbusių žmonių, keikėsi, išsivysčius žodiniam konfliktui, griebėsi fizinių veiksmų. Moteris teigė buvusi ištempta iš savo darbo vietos, uždaryta į apsaugos kambarį, reikalauta atiduoti akreditaciją, savanoriams duotą striukę.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis moters elgesį pavadino provokacija. Anot jo, savanorė buvo ten, kur neturėjo teisės būti, o paprašyta išeiti, atsisakė tai padaryti, „vėlėsi į konfliktus“. Federacijos vadovas neigė, kad su moterimi konfliktavęs vienas renginio organizatorių Ervinas Kvitkauskas renginio metu galėjo būti neblaivus.

Incidentą tyrė ir policija, gavusi renginio apsaugos, Tarptautinės čiuožimo federacijos atstovų ir minėtos moters pareiškimus, bei vasario antroje pusėje surašė administracinio nusižengimo protokolus dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo abiem konflikto pusėms – tiek E. Kvitkauskui, tiek čempionato savanorei.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode