Parama dėkojame




Sprogimas

Ministerijos naikinamai agentūrai – sankcijos

Po to, kai ministerijai kilo abejonių dėl maisto pirkimo nepasiturintiesiems kainų, kovo mėnesį buvo priimtas sprendimas peržiūrėti visų pavaldžių įstaigų funkcijas, ypatingą dėmesį skiriant Rinkos reguliavimo agentūrai.

Europos Socialinio fondo agentūra nusprendė Rinkos reguliavimo agentūrai pritaikyti 5 procentų sankcijas dėl RRA vykdomo maisto pirkimo nepasiturintiesiems. Skiriama bauda sieks 215 tūkstančių eurų. „Tai tik patvirtina, kad kovo mėnesį priimtas ministerijos sprendimas – dėl jai pavaldžių įstaigų funkcijų peržiūros buvo teisingas. Rinkos reguliavimo agentūra viena iš tų institucijų, kurios valdyme padaroma nemažai klaidų, nepaisant atsakingų asmenų nušalinimo, valdymas liko itin neskaidrus“, – teigia žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Šioje situacijoje nepakanka skirti naują vadovą, agentūros funkcijos turi būti peržiūrėtos, taip pat turi būti sprendžiamas jos likvidavimo klausimas. Be to, dėl pritaikytų sankcijų gali būti pradėtas lėšų išieškojimas iš kaltų asmenų.

Ministerija šių metų pradžioje kreipėsi į Konkurencijos tarybą bei į Generalinę prokuratūrą prašydama įvertinti Rinkos reguliavimo agentūros veiksmus. Prokuratūra informavo, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Rinkos reguliavimo agentūra ministerijos pavedimu lygiagrečiai kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą. Po ministerijos iniciatyva pradėtų tyrimų sutartis dėl miltų pirkimo nebuvo sudaryta, tad jie nebuvo nupirkti.

Kovo mėnesį Žemės ūkio ministerijoje buvo priimtas sprendimas pertvarkyti ir optimizuoti pavaldžių įstaigų veiklą bei valdymo išlaidas. Viešojo valdymo tobulinimo grupės posėdyje buvo nutarta atlikti Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės  ūkio ministerijos (NMA), VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (RRA) ir VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) funkcijų peržiūrą, įvertinant šių įstaigų procesų ir administracinių struktūrų tinkamumą jas atlikti bei racionalų paskirstymą tarpusavyje. Darbo grupė konkrečius pasiūlymus dėl pertvarkos turi pristatyti iki šių metų liepos 1 d.

Press

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode