Parama dėkojame




Sprogimas

Socialinio verslo forume – dėmesys miestų plėtrai

Šių metų balandžio 13–14 dienomis vykta jau trečius metus iš eilės Lietuvoje organizuojamas Socialinio verslo forumas, kurį kartu rengia Ūkio ministerija, Britų Taryba, nevyriausybinės organizacijos „Avilys“ ir „Gerinorai.lt“. 2016 m. Socialinio verslo forumo tema – socialinis verslas ir miestų plėtra. Dalyviai diskutuos apie socialinio verslo kriterijus Lietuvoje, santykį tarp institucijų, kuriant palankią aplinką socialinio verslo plėtrai Lietuvoje, finansines priemones socialinio verslo raidai.


„Tikime, kad šis jau tradicinis renginys padės suartinti privačias ir viešojo sektoriaus iniciatyvas bendram tikslui – sukurti aplinką, kuri leistų kuo geriau išnaudoti socialinio verslo potencialą Lietuvoje. Renginyje dėmesys bus skirtas ir Lietuvoje visiškai naujam ir turinčiam potencialo plėtrai sektoriui – socialinei bankininkystei“, – sako ūkio viceministras Gediminas Onaitis.
Lietuvoje jau žengti pirmieji svarbūs žingsniai socialinio verslo plėtros link: 2015 m. pavasarį ūkio ministro Evaldo Gusto įsakymu buvo patvirtinta Socialinio verslo koncepcija, o praeitų metų pabaigoje buvo patvirtintas Socialinio verslo skatinimo 2015–2017 metų veiksmų planas. Plane numatytos konkrečios priemonės, skirtos socialiniam verslui palankiai teisinei aplinkai, finansinei ir mokestinei paramos sistemai sukurti bei socialinio verslo kultūros formavimui ir žinomumo didinimui skatinti.
Tiek Socialinio verslo koncepcija, tiek ir Socialinio verslo skatinimo 2015–2017 m. veiksmų planas forume bus aptarti plačiau ir pristatyti visuomenei. Renginio dalyviai taip pat susipažins su kitų Europos valstybių gerosiomis praktikomis.
Jungtinės Karalystės patirtį, plėtojant tvarias bendruomenes, pristatys labdaros organizacijos „Bootstrap“ vykdomoji direktorė Sara Turnbull. Ši kompanija vienija daugiau kaip 500 kūrybinių ir socialinių verslų. Vadovaudama „Bootstrap“, S. Turnbull prisidėjo prie žymių socialinių pokyčių visuomenėje, inicijuodama ir vykdydama tvarius socialinius projektus.
Socialinės bankininkystės temą pristatys Johannas Heepas – „Erste“ banko grupės atstovas iš Austrijos, dirbantis su socialinės bankininkystės plėtojimu ir socialinio verslo finansinių strategijų kūrimu Centrinėje ir Rytų Europoje.
Renginio dalyviai taip pat išgirs pranešimus apie Danijos, Estijos ir Švedijos praktiką formuojant socialinio verslo politiką. Forume įžvalgomis, idėjomis ir patirtimi dalinsis pranešėjai iš Austrijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos, Danijos, Estijos ir Lietuvos.
Europos Komisijos duomenimis, socialinės ekonomikos vaidmuo yra svarbus Europos Sąjungos (ES) ekonomikai – ji sudaro apie 10 proc. bendrojo vidaus produkto. Kas ketvirta ES įsteigiama nauja įmonė yra socialinė įmonė. Socialinės ekonomikos srityje ES dirba daugiau kaip 11 mln. darbuotojų, t. y. 6 proc. dirbančių ES gyventojų.
Daugiau informacijos apie renginį, kuris vyksta Ūkio ministerijoje, galima rasti Socialinio verslo forumo tinklapyje www.socialinisverslas.lt.

LR Ūkio ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode