Parama dėkojame




Sprogimas

Prisiekė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas

Šiandien Seimo posėdyje prisiekė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas. Priesaiką priėmė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teikimą T. Žilinską į šias pareigas Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė nuo balandžio 14 d.

Naujasis ministras jau beveik 20 metų dirba vidaus reikalų sistemoje. T. Žilinskas iki šiol ėjo Viešojo saugumo politikos departamento direktoriaus pareigas. Jis taip pat turi ir tarptautinio darbo patirties – yra dirbęs Lietuvos Respublikos teisėsaugos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, Vidaus reikalų ministerijos Tarptautinių ryšių ir Europos Sąjungos departamento direktoriaus pavaduotoju bei Tarptautinio bendradarbiavimo ir Europos integracijos tarnybos komisaru inspektoriumi Policijos departamente.

T. Žilinskas yra įgijęs teisės magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete, moka anglų, prancūzų ir rusų kalbas.

Šešioliktojoje Vyriausybėje naujuoju vidaus reikalų ministru jis buvo paskirtas po to, kai iš šių pareigų buvo atleistas Saulius Skvernelis.

Remiantis Konstitucijos 93 straipsniu, pradėdami eiti savo pareigas, Ministras Pirmininkas ir ministrai Seime prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, laikytis Konstitucijos ir įstatymų. Priesaikos tekstą nustato Vyriausybės įstatymas.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro vyresnysis specialistas

Rimas Rudaitis

Seimo kanceliarijos (aut. Džoja Gunda Barysaitė) nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode