Parama dėkojame




Sprogimas

Neringos gyventojaI transporto priemonėmis keltu kelsis nemokamai

Seimas priėmė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo 9 straipsnio pataisas (projektas Nr. XIIP-2754(3), įtvirtindamas Neringos gyventojų teisę visomis turimomis transporto priemonėmis nemokamai keltis keltais. Už tokį sprendimą balsavo 68 Seimo nariai, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė 9 parlamentarai.

2014 m. lapkričio 1 d. įsigaliojusios naujos Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo redakcijos 9 straipsnio 5 dalyje numatytas bilieto kainos kompensavimas keliantis keltais per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos ir 7 punkte išdėstyta nuostata „Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų ir jų lengvųjų automobilių, motociklų ir mopedų“ panaikina galimybę gyventojams neatlygintinai persikelti kitomis turimomis transporto priemonėmis, t.y. persikeliant su priekabomis, įvairių kategorijų autobusais, krovininiu transportu bei kitomis transporto priemonėmis,  kurios neįeina į „lengvojo automobilio“ sąvoką, gyventojas turi už jas mokėti.

Priimtomis pataisomis įstatymo 9 straipsnio 5 dalies 7 punktas patikslintas, jį reglamentuojant taip: „Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravusių  asmenų ir jų transporto priemonių“. Tai reiškia, kad Neringos gyventojams bus kompensuojamas persikėlimas visoms transporto priemonių kategorijoms.

Pataisos įsigalios 2016 m. liepos 1 d.

lr sEIMAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode