Sprogimas

Patvirtintas Palangos istorinės miesto dalies specialusis paveldosauginis planas

Lietuvos Respublikos kultūros ministras 2016 m. balandžio 11 d. įsakymu patvirtino Palangos miesto istorinės dalies nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialųjį planą – teritorijos ir apsaugos zonos ribų planą bei tvarkymo planą. Šis naujas specialiojo teritorijų planavimo dokumentas naujai reglamentuos valstybės saugomos kultūros paveldo vietovės – Palangos miesto istorinės dalies apsaugą ir naudojimą.

Plano sprendiniuose be paveldosaugos reikalavimų vertingosioms kultūros paveldo vietovės savybėms apsaugoti, reglamentuojamos ir galimos naujos statybos bei rekonstrukcijos. Statybai nustatyti apribojimai ir galimi parametrai turėtų užtikrinti Palangos miesto istorinės dalies (unikalus kodas Kultūros vertybių registre 12613) esamos senosios urbanistinės struktūros išsaugojimą.

Svarbu pažymėti, kad specialiajame plane daug dėmesio skiriama ir šio pajūrio kurorto kraštovaizdžio apsaugai, nes Palangos miesto istorinės dalies želdynų ir želdinių išsaugojimas reglamentuojamas ne tik viešose erdvėse, bet ir privačių sklypų teritorijose. Tokiu būdu šis specialusis planas turėtų užtikrinti Palangos, kaip istorinio kurorto, kuriame dominuoja natūrali gamta ir želdiniai, savitumo išsaugojimą.

LR kultūros ministerijos

Viešųjų ryšių skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode