Sprogimas

Pirmą kartą pasaulyje — nemokama konferencija skirta milijonams žmonių, patiriantiems galvos skausmus



  Žmonės, kenčiantys nuo migrenos, pirmą kartą pasaulyje, nelaukdami ilgose eilėse pas specialistus, turi galimybę nemokamai internetu išklausyti geriausių migrenos ekspertų iš viso pasaulio Pasaulinėje migrenos konferencijoje. 
Daugiau kaip 30 specialistų, tarp jų gydytojai ir profesoriai iš garsiausių pasaulio medicinos institucijų, tokių kaip Harvardo Medicinos mokykla, Mayo klinika, Stanfordo medicinos klinika, Klivlando klinika, Tarptautinė galvos skausmų organizacija, susirinks tam, kad atsakytų į sudėtingiausius ir opiausius klausimus pacientų, kuriems būtina skubi pagalba, padedanti malšinti galvos skausmus. 
Migrena yra dažniau pasitaikanti liga nei diabetas, epilepsija ir astma kartu paėmus. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, kurioje migrena serga 8 milijonai gyventojų, kasdien patiriama 190 000 migrenos priepuolių. Ypač sergančiųjų migrena būklė pablogėja bei skausmo priepuoliai padažnėja pavasrį. 
Carl Cincinnato, Pasaulinės migrenos konferencijos vadovas, pastebi, kaip migrena kelia žalingą poveikį laikui bėgant. 
„Migrena gali smarkiai pabloginti žmogaus gyvenimo kokybę. Ji gali daryti įtaką ne tik sergančiojo fizinei būklei, bet ir jo santykiams su kitais žmonėmis, šeiminiam gyvenimui, sunkesniais atvejais — net karjerai, gebėjimui dirbti. 
Deja, migrena vis dar siejama su gėda dėl jos. Dauguma žmonių gėdijasi pripažinti, jog serga. Migrena gali sukelti depresiją, nerimą, kadangi sergantieji susiduria su izoliacija, vienatve, negerėjančia situacija, vilties praradimu. 
Tyrimai rodo tiesioginį ryšį tarp migrenos pasikartojimo ir žmogaus gyvenimo kokybės.” 
Pasaulinė migrenos konferencija, skirta kenčiantiems nuo migrenos, bus nemokama,  transliuojama internetu 2016 m.  balandžio 15 – 20 dienomis.  
Neseniai buvo nustatyta, jog migrena yra šeštoje vietoje pasaulyje pagal dažniausią nedarbingumo priežastį, vertinant prarastus nedarbingumo metus.[i] Stipri migrena gali sumažinti nedarbingumą ne ką labiau nei kvadriplegija (visų keturių galūnių paralyžius) arba aktyvi psichozė.[ii]   
Nepaisant migrenos paplitimo, ji lieka nediagnozuota ir negydoma beveik 50 proc. pacientų, besilankančių pas savo gydytojus terapeutus. [iii]   
Net ir tiems, kurie ieško pagalbos, surasti tinkamą specialistą būna gana sunku. Pasaulyje paskutinio kurso medicinos studentams galvos skausmų sutrikimams studijuoti skiriama vidutiniškai tik apie 4 valandos. [iv] 
JAV yra viena iš nedaugelio šalių, kurioje yra galvos skausmų studijų specializacija, tačiau net ir ten 85 000 pacientų tenka tik 1 galvos skausmų specialistas.[v] Šis trūkumas dėsningas visoms šalims. 
Pasaulinė migrenos konferencija visiems, kenčiantiems nuo šios sekinančios ligos, suteikia beprecedentę galimybę išgirsti dešimtis geriausių srities ekspertų. 
Dr. Pierre Rigaux, kompanijos Cefaly Technology vadovas ir naujos pažangios migrenos gydymo priemonės Cefaly® išradėjas, yra vienas iš konferencijos pranešėjų. 
„Gydytojai išrašo siuntimus, pacientams tai kainuoja pinigus ir trunka daug laiko, kol ateina eilė pas specialistą. 
Pasaulinė migrenos konferencija — tai puiki galimybė, nelaukiant eilėje, patekti į gydytojo kabinetą ir susipažinti su naujausia bei geriausia pasauline praktika, sužinoti apie efektyviausius gydymo būdus iš pačių geriausių migrenos specialistų.” 
Konferencija vyks internetu 2016 m. balandžio 15 – 20 dienomis. Nemokamą bilietą galima atsisiųsti internetu https://www.migraineworldsummit.com


Vytautas Vasiliauskas,
UAB „Optifarma“ direktorius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode