Sprogimas

Šalies vadovė priėmė Hondūro ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Balandžio 11 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Hondūro Respublikos ambasadoriaus Lietuvai Roberto Ochoa Madrid skiriamuosius raštus ir aptarė aktualius tarptautinio bendradarbiavimo, ekonominių santykių stiprinimo ir kultūros mainų klausimus.


Šalies vadovė pasveikino Hondūrą pasirašius Centrinės Amerikos ir Europos Sąjungos Asociacijos susitarimą ir pabrėžė, kad svarbu, jog ši sutartis kuo greičiau įsigaliotų. Anot šalies vadovės, nors abi šalys sėkmingai bendradarbiauja Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose, platesnis garbės konsulų tinklas padėtų stiprinti santykius dvišaliu lygmeniu bei tvirtintų asmeninius žmonių ryšius. Prezidentė taip pat kvietė skatinti abipusį bendradarbiavimą per studentų ir kultūros mainus.
Diplomatiniai santykiai tarp Lietuvos ir Hondūro užmegzti 2005 m. sausio 26 dieną.
Diplomatas Roberto Ochoa Madrid turi teisės išsilavinimą, buvo ambasadoriumi Izraelyje ir Italijoje. Nuo 2013 m. ėjo Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus pavaduotojo pareigas. 2016 m. paskirtas ambasadoriumi Belgijoje ir misijos prie ES vadovu. Taip pat akredituotas Nyderlandams, Liuksemburgui, Švedijai, Islandijai, Norvegijai, Suomijai, Danijai, Latvijai ir Estijai. Diplomatas kalba ispaniškai, angliškai ir itališkai.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode