Sprogimas

Savavališkai reguliuoti vandens lygį draudžiama

Kartais, nepaisant draudimų, neleistinomis priemonėmis ungurių žvejybos vietose patvenkiamos upės ir upeliai. Toks pažeidimas nustatytas ir balandžio 4 d. Molėtų rajone, Aplinkos miniterijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnams patikrinus gautą informaciją. Iš Dūrių ežero ištekančioje Žežiebros upėje rasta patvanka, kuria neteisėtai buvo reguliuojamas upės ir ežero vandens lygis. Pareigūnai atlieka tyrimą, po kurio paaiškės, kas atsakingas už šiuos neteisėtus veiksmus, ir kokią žalą gamtai padarė gamtos niokotojai.


Primename, kad, vadovaujantis Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų reikalavimais, draudžiama reguliuoti natūralias upes ir keisti jų vagą bei ežerų natūralų vandens lygį. Tvenkti upes, atstatyti buvusias užtvankas, kitus hidrotechninius statinius, vykdyti upių vagose valymo, krantų tvirtinimo ir kitus darbus galima tik Aplinkos ministerijos nustatyta tvarka.
Žuvų neršto ir migracijos laikotarpiu gyvosios gamtos apsaugai pareigūnai skiria ypatingą dėmesį. Gyventojus taip pat kviečiame nelikti abejingais ir apie pažeidimus informuoti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnus tiesiogiai arba bendruoju pagalbos telefonu 112.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode