Sprogimas

Savivaldybės paskaičiuos, kiek kainuos komunalinių atliekų išvežimas pritaikius dvinarę rinkliavą

Aplinkos ministerija kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją ir paprašė pateikti informaciją, kurios taisyklių, nustatančių rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą dydį, nuostatos gali turėti įtakos, kad gyventojams pabrangtų ši rinkliava.


Tokios informacijos paprašyta todėl, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje skleidžiama žinia, kad gyventojai už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą turės mokėti perpus ar net 100 proc. brangiau nei ligi šiol, jeigu Aplinkos ministerija neatsižvelgs į pasiūlymus iki 2019 m. atidėti terminą, kai bus pradėtos taikyti Rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo taisyklės.
Aplinkos ministerija pateikė Vyriausybei nutarimo „Dėl Rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo metodikos patvirtinimo“ pakeitimo projektą, kurį priėmus, atliekas rūšiuojantys gyventojai mokėtų mažesnius mokesčius už komunalinių atliekų išvežimą. Naujas rinkliavas Aplinkos ministerija siūlo patvirtinti ir taikyti nuo 2017 m. sausio 1 d.
Jeigu rinkliavų ar kitų įmokų taikymas būtų atidėtas iki 2019 m., kaip to reikalauja regioniniai atliekų tvarkymo centrai, atliekų tvarkymo paslauga gyventojams ir toliau išliktų vienintele paslauga, kuri neturės nustatytų kainodaros principų. Neatskleidžiant kainos sudedamųjų dalių, būtų sudaryta galimybė neskaidriai apskaičiuoti mokesčius už atliekų tvarkymą.
Savivaldybių asociacijos taip pat paprašyta pateikti konkrečius skaičiavimus, kurie įrodytų minėtąjį pabrangimą.


LR Aplinkos ministerija

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode