Sprogimas

Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai Pažaislio vienuolynui įteiks unikalios kamaldulių vienuolių knygos kopiją

Balandžio 6 d. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kartu su Vilniuje viešinčiu Gruzijos užsienio reikalų ministru Mikheil Janelidze lankysis Pažaislio vienuolyne. Ministrai susitiks su Šv. Kazimiero seserimis, kurioms įteiks 18 a. Pažaislio kamaldulių vienuolių kapitulos knygos kopiją.

Ši knyga – unikalus ir vertingas šaltinis tiek akademinei bendruomenei, tiek plačiajai visuomenei vykdant Pažaislio vienuolyno tyrinėjimus. Jos originalas buvo atrastas Lietuvos istorikų Gruzijos rankraščių institute, kur ir šiuo metu yra saugomas. Rankraščius, kurie pasakoja išskirtinę Lietuvos kultūros istorijos dalį ir vienuolių kultūrą 18 a. pirmoje pusėje, 20 a. pradžioje traukdamasis iš Lietuvos išsaugojo Gruzijos patriarchas Kirionas II. Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pastangomis šis unikalus istorinis šaltinis buvo suskaitmenintas ir išleistas trimis egzemplioriais.

Žiniasklaidos atstovų dėmesiui: balandžio 6 d. kviečiame žiniasklaidos atstovus į Pažaislio vienuolyne vyksiantį Pažaislio kamaldulių vienuolių kapitulos knygos kopijos įteikimą Šv. Kazimiero seserims. Įteikime dalyvauti ketinantys žiniasklaidos priemonių atstovai į vienuolyno kompleksą turi atvykti 17:20 val. Žurnalistams taip pat bus sudaryta galimybė pafilmuoti delegacijų atvykimą į Pažaislį.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode