Sprogimas

Tošininkystės puoselėtojams teiktas „Darbo žvaigždės medalis“

Balandžio 1 d. Šiaulių arenos konferencijų salėje vykusiame Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų visuotiniame Rūmų narių susirinkime mažeikiškei Raimondai Ramanauskienei iškilmingai įteiktas „Darbo žvaigždės medalis“. Nugalėtoją pasveikino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė.

Kovo mėnesį Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai kvietė savivaldybes teikti rekomendacijas „Darbo žvaigždės“ apdovanojimui. Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyrius „Darbo žvaigždės“ atrankos komisijai pasiūlė mažeikiškius – sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinius amatininkus, senojo amato – tošininkystės – puoselėtojus Raimondą ir Vytautą Ramanauskus.

„Darbo žvaigždės medalis“ buvo teikiamas prieškario Lietuvoje ir Prekybos, pramonės ir amatų rūmų atkurtas siekiant juo pagerbti ir pažymėti Rūmų narių darbuotojus, profesijos lyderius ir kitus asmenis. Pripažinti ir įvertinti jų ilgametį bei nepriekaištingą darbą, aukštus pasiekimus profesijos srityje, profesinę etiką, aukštus asmeninės atsakomybės reikalavimus, gebėjimą nuolat tobulinti kvalifikaciją ir žinias, asmeninį indėlį į įmonės/organizacijos ar profesijos vystymąsi.

Šių metų „Darbo žvaigždės“ apdovanojimų dėmesio centre – amatininkystę (įskaitant ir tradicinę) puoselėjantys amatininkai, ekonomiškai aktyvūs, veiklūs, perduodantys savo žinias pasekėjams (pameistriams).

Savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode