Sprogimas

Į Ukrainą šią savaitę išvykstantys Lietuvos medikai susitiks su I. Šimonyte

medikaiĮ Ukrainą šią savaitę išvykstantys Lietuvos medikai trečiadienį susitiks su premjere Ingrida Šimonyte.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys BNS teigė, kad trečiadienį vyks medikų palydėtuvės, o į Ukrainą jie išvyks penktadienį.

Anksčiau ministras sakė, kad dvi gydytojų grupės vyks į Kyjivo mieste ir apskrityje esančias ligonines.

Jis taip pat teigė, kad ateityje misijų gali būti ir daugiau.

Kiekvieną iš išvykstančių medikų komandų sudaro po 12 žmonių. Viena grupė yra anesteziologinio, kita – traumatologinio profilio.

Šiems medikams bus mokami atlyginimai, priedai, dienpinigiai, suteikiama nakvynė.

Drauge su savimi medikai vežasi ir priemonių bei įrangos.

„Važiuoja pakankamai daug vaistinių preparatų – virš 40 tūkst. vienetų, lygiai taip pat važiuoja ir gausus kiekis medicininės įrangos. Tikslas yra aprūpinti mūsų medikus, kad jiems nieko nepritrūktų būnant tenai ir lygiai taip pat išvykstant palikti tą medicininę įrangą, priemones, vaistus, kad ukrainiečiai mums išvykus galėtų juos naudoti“, – LRT radijui sakė Sveikatos apsaugos ministerijos patarėjas Marius Čiurlionis.

Pasak jo, norą vykti į Ukrainą yra pareiškę per 360 sveikatos priežiūros specialistų. Jie būtų siunčiami Ukrainai išsakius poreikį.

Kremlius vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto invaziją, Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Šiuo metu Kremliaus pajėgos persigrupuoja ir telkiasi šalies rytuose.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode