Sprogimas

Aptarta karių ir pareigūnų pensijų sistemos pokyčių būtinybė

butinybeVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dalyvavo pasitarime su Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo nariais bei Krašto apsaugos ministerijos atstovais. Susitikimo metu buvo diskutuota apie karių ir pareigūnų pensijų pokyčius.

„Žvelgiant į geopolitinę situaciją, svarbu tinkamai skatinti pareigūnus, kurie yra mūsų šalies saugumo garantas. Privalome drauge sukurti tokią sistemą, kuri neskatintų pareigūnų išeiti į pensiją anksčiau ir būtų socialiai teisinga“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Nacionalinio pareigūnų profesinio susivienijimo vadovas Saulius Džiautas išsakė pasiūlymą pensijų sistemos pokyčius padalinti į dvi dalis. Pirmoji dalis turėtų būti skirta peržiūrėti vienodas pareigas užėmusių, bet skirtingu laikotarpiu į pensiją išėjusių pareigūnų pensijų skirtumus, o antroji pertvarkos projekto dalis privalo sutelkti dėmesį į jaunų pareigūnų poreikį užtikrinti orią ir teisingą pensiją ateityje.

Vidaus reikalų viceministras Vitalij Dmitrijev ir Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas vieningai pabrėžė, jog didelė darbo dalis jau yra atlikta. Šiuo metu surastas kompromisas dėl pensijos apskaičiavimo formulės, todėl dabar pagrindinis diskusijų objektas  - laikotarpis, už kurį bus skaičiuojama pareigūnų pensija.

Vidaus reikalų viceministras V. Dmitrijev teigė, jog dauguma statinių pareigūnų jau sulaukė pensinio amžiaus ir gali bet kada išeiti. Jo nuomone, karių ir pareigūnų pensijų pertvarka padės pritraukti naujų pareigūnų ir atnaujinti kolektyvą, kuriam bus užtikrinta pareigūno kelią rinktis skatinanti pensija.

Pasitarimo metu nuspręsta rengti viešąsias konsultacijas dėl pareigūnų ir karių valstybinių pensijų tobulinimo modelio bei ruoštis Pareigūnų ir karių valstybinių pensijų pakeitimo įstatymo projektą Seimui pateikti rudens sesijoje.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode