Sprogimas

Seimui tvirtinant darbų programą – balsavimas, ar joje liks partnerystės projektas

jojeSeimas antradienį planuoja patvirtinti pavasario sesijos darbų programą, laukia balsavimas, ar jame liks valdančiosios Laisvės partijos siūlomas projektas dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo.

Seimo narių grupės iniciatyva į pavasario sesijos darbų programą yra įtrauktas teisės aktų bazėje dar neregistruotas Partnerystės įstatymo projektas.

Tačiau opozicinės Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė siūlo jį braukti iš programos.

„Šis klausimas kaip retas kuris labai skaldo visuomenę. Aš manau, jūs prisimenate ir įvairius mitingus, ir gaunam daug laiškų, ir apklausos rodo, kad visuomenė yra pakankamai susiskaldžiusi ir apie 80 proc. visuomenės partnerystei nepritaria, tai, matyt, karo laikotarpis nėra tas momentas, kai reikėtų tokius kontroversiškus klausimus svarstyti“, – BNS sakė A. Širinskienė.

Seimo Žmogaus teisių komiteto vadovas, Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius sako šį A. Širinskienės siūlymą vertinantis kaip „manipuliavimą karu ir Ukrainos žmonių tragedija“.

„Laisvės partija visada turėjo šią programinę nuostatą ir visą laiką traukė šį klausimą į darbotvarkę ir ketina tai daryti, kol šis klausimas bus priimtas“, – BNS sakė parlamentaras.

Jis praėjusią savaitę A. Širinskienės veiksmus apskundė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Seimas praėjusį pavasarį atmetė įstatymo projektą, kuriuo būtų įvesta lyčiai neutrali, t. y. tiek skirtingų lyčių, tiek tos paties lyties žmonių santykius įteisinti leidžianti partnerystė. Iniciatoriai žadėjo teikti naują patobulintą projektą.

Ankstesniu Partnerystės įstatymo projektu siūlyta įteisinti tiek vyro ir moters, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę, ją apibrėžiant kaip oficialiai registruotą dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, siekiant sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms.

Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode