Parama dėkojame




Rusijai užpuolus Ukrainą, Lietuvos kariuomenė atitraukia šalyje dislokuotus instruktorius

atitraukiaRusijai užpuolus Ukrainą, Lietuvos kariuomenė atitraukia šioje šalyje dislokuotus instruktorius.

„Dėl susidariusios situacijos Lietuvos kariuomenės instruktoriai sustabdė karinę mokymo misiją Ukrainoje. Šiuo metu jie grįžta į Lietuvą“, – BNS ketvirtadienį sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovė Rūta Montvilė.

Lietuvos kariai Ukrainoje dalyvavo mokomojoje misijoje, dar dalis jų šioje šalyje dislokuoti apmokyti vietos karius naudotis Lietuvos perduotomis raketų sistemomis „Stinger“.

Iš viso Ukrainoje buvo dislokuota maždaug pusšimtis karių-instruktorių.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas LRT sakė, kad instruktoriai jau atitraukti, bet jie spėjo apmokyti Ukrainos karius.

„Yra įvykusi evakuacija, nes visos šalys atitraukia NATO karinius instruktorius, nes tai yra normali procedūra. Jei kas nors turėjo abejonių, ar mes spėjome apmokyti Ukrainos karius naudotis ta ginkluote, kurią perdavėme, ar kitos šalys, kurios perdavė – tai taip, spėta. Ir yra pirmieji patvirtinimai, kad gynybos tikslais tam mūsų parama yra panaudojama“, – sakė A. Anušauskas.

Feisbuke ministras ketvirtadienį pasidalino ukrainiečių įrašu, kad vienas Rusijos pajėgų lėktuvas buvo nukautas panaudojus būtent iš Lietuvos gautas priešlėktuvines raketas „Stinger“. 

Autoriai: Augustas Stankevičius, Ignas Jačauskas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode