Sprogimas

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia miesto gyventojus išnuomoti savo butą ar namą šeimynoms įsikurti

Vilniaus miesto savivaldybė vykdo Vaikų globos sistemos pertvarką, kuria siekia, kad likę be tėvų globos vaikai gyventų šeimose ar bendruomenėje mažose grupėse – šeimynose. Savivaldybė kviečia miesto gyventojus išnuomoti savo butą ar namą šeimynoms įsikurti, kad šeimos aplinkoje globojami vaikai lengviau pritaptų visuomenėje ir pasiruoštų savarankiškam gyvenimui.

Šeimyna – ne didesnė kaip 8 likusių be tėvų globos vaikų grupė, gyvenanti pagal šeimai artimos aplinkos modelį bendruomenėje. Šeimynos gyvena butuose, vaikai lanko darželius, mokyklas ir būrelius, kartu su globėjais tvarkosi, gamina maistą, mokosi savarankiškumo, dalyvauja bendruomenės šventėse. 

Šiais metais Vilniuje jau buvo išformuoti pirmieji vaikų globos namai – iš Vilniaus „Žolyno“ vaikų globos namų į mieste esančius butus išsikėlė trys šeimynos, butuose kartu su socialiniais darbuotojais bei jų padėjėjais gyvena 24 vaikai (kiekviename – apie 8 vaikus). Šiuo metu 4 savivaldybės vaikų globos namuose gyvena apie 145 vaikai. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad netolimoje ateityje visos Vilniaus globos namų šeimynos galės gyventi butuose, bendruomenėse, šeimos aplinkoje.

Vaiko poreikiams neabejingus vilniečius kviečiame prisijungti prie šeimai artimų bendruomeninių paslaugų kūrimo Vilniaus mieste ir išnuomoti savo turimą laisvą butą ar namą šeimynai įsikurti. Jūsų siūlomas būstas turėtų būti apie 120 m² ir nesunkiai pasiekiamas visuomeniniu transportu. Nuomos lėšos bus padengiamos iš savivaldybės biudžeto.

Vilniečius, galinčius ir norinčius išnuomoti būstus šeimynoms, prašome kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos departamento Socialinės paramos skyriaus vyriausiąją specialistę Jurgitą Zabotkienę tel.: 8 5 211 2231, el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode