Parama dėkojame




Ministras A. Anušauskas paprašė Italijos paramos užtikrinant „Spartan“ atsarginių dalių tiekimą

anusauskosusitKrašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vasario 8 d. susitiko su naujuoju Italijos ambasadoriumi Emanuele de Maigret ir paprašė paramos užtikrinant orlaivio „Spartan“ atsarginių dalių tiekimą laiku.

Iki šiol didžiausias Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimo gynybos srityje pasiekimas yra „C-27J Spartan“ transporto lėktuvų įsigijimas iš Italijos įmonės „Leonardo’s Aircraft Division“. Pasak ministro, šiuo metu su šia įmone vyksta derybos dėl naujos „Spartan“ aptarnavimo sutarties sudarymo.

„Įmonė „Leonardo“ nori ilginti atsarginių dalių tiekimo terminus, tačiau mes to nenorime. Todėl prašome Italijos paramos siekiant užtikrinti, kad „Spartan“ atsarginės dalys Lietuvą pasiektų laiku“, – ambasadoriui sakė ministras A. Anušauskas.

Susitikimo metu ministras taip pat padėkojo už Italijos indėlį stiprinant regiono saugumą – tiek aktyviai dalyvaujant NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyje, tiek skiriant savo pajėgumus Baltijos jūroje bei karius NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei Latvijoje.

A. Anušauskas su E. de Magreit aptarė ir NATO viršūnių susitikimo Vašingtone klausimus, poreikį praktiškai įgyvendinti NATO rotacinį oro gynybos modelį bei paramą Ukrainai. Italija yra viena iš 16 valstybių, kurios nusprendė prisidėti prie Lietuvos buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos.

Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode