Sprogimas

Kodėl neapsimoka pirkti naudotų padangų?

Labai nemaža dalis transporto priemonių savininkų Lietuvoje renkasi pirkti naudotas padangas. Nors kai kada toks pirkinys ir pasiteisina – pavyksta ilgai ir saugiai važinėti, tačiau imant bendrą perspektyvą – tokių padangų pirkti neapsimoka. Yra ne vienas rizikos faktorius, kuris lemia tai, jog dėvėtos vasarinės, žieminės ar multisezoninės padangos nėra saugi investicija. Leiskite jums parodyti, kodėl neapsimoka pirkti naudotų padangų.

 

Tai gali būti neoriginalūs, nesertifikuoti gaminiai

Visų pirma, jeigu nusprendžiate pirkti premium segmento padangas per skelbimus ar iš neaiškių pardavėjų – rizikuojate įsigyti padirbinį, neoriginalų, nesertifikuotą gaminį. Kodėl tai svarbu? Na, visų pirma, neoriginalus gaminys galimai yra gerokai mažiau saugus ir mažiau tinkamas saugiam eksploatavimui keliuose. Visų antra – negalite tikėtis gauti gamintojo garantijos ar pardavėjo garantijos. Tokiu atveju, pastebėjus defektą po pirkimo niekas padangos nauja nepakeis arba negrąžins sumokėtų pinigų.

Nudilusios, per smarkiai sudėvėtos padangos

Kuo naujesnės padangos, tuo jos geriau sukimba su kelio danga. Padėvėtos padangos nudyla ir nebeturi reikiamos charakteristikos, kad galėtų užtikrinti malonų vairavimą ar net saugų dalyvavimą eisme. Nors kai perkate padangas iš rankų, jas galima apžiūrėti, perkant per skelbimą internetu, nuotoliniu būdu, kai padangos yra naudotos, visuomet kyla rizika įsigyti katę maiše. Ekspertai ir rūpestingi automobilių savininkai, o taip pat ir saugų eismą puoselėjančios visuomeninės organizacijos labai skatina naudotų padangų nepirkti ir visuomet rinktis sertifikuotą gaminį.

Nėra galimybės pasinaudoti įvairiomis programomis

Kai kurie gamintojai savo gaminiams suteikia išskirtines ir/ar papildomas garantijas. Štai pavyzdžiui, vienas premium segmento gamintojas siūlo tokias sąlygas. Jeigu įsigyjate jo padangas ir sumontuojate viename iš licencijuotų centrų, galite gauti net 6 mėnesių apsaugą nuo nelaimingo atsitikimo. Tad, jeigu atsitiktų taip, kad netyčia įvažiuotumėte į duobę ar užvažiuotumėte ant vinies ar varžto, dėl ko ratas prakiurtų, pirmus šešis mėnesius jums tą padangą pakeistų nauja – nemokamai.

Tokių programų turi beveik kiekvienas gamintojas, todėl reikia žinoti ir tai, kad perkant naudotas padangas, šių privalumų tikrai nepavyks išnaudoti.

Sutaupyta suma dažnai neatsveria naudos

Dar vienas niuansas, kurį svarbu žinoti – panaudotos padangos gali laikyti labai trumpai. Be tinkamos įrangos sunku pamatuoti, kiek tiksliai „gyvybės“ liko padangose ir kaip ilgai jos dar tarnaus. Tačiau įsivaizduokite situaciją, kuomet įsigijote naudotą vasarinių padangų komplektą, sutaupėte 50%, lyginant su naujomis, bet jau po 5 mėnesių pirktos padangos nebetinka važiavimui. Tada paimkime pavyzdį, kad naujai įsigytos padangos jums atlaiko bent 3 sezonus (kas yra labai realus skaičiavimas). Jūs ne tik, kad nesutaupėte, bet ir patyrėte nuostolį, kadangi įsigijus naujas būtumėte gavę gerokai didesnę naudą.

Nesąžiningi pardavėjai

Na ir galiausiai norėtųsi dėmesį atkreipti į ko gero patį nemaloniausią akcentą – nesąžiningus pardavėjus. Jie jus gali apgauti, parduoti nekokybišką, sugadintą gaminį, nesuteikti garantijos ir nekompensuoti jūsų patirtos žalos, jeigu tokia bus. Tenka pripažinti, kad tiek naudotų automobilių rinka, tiek naudotų autodetalių rinka Lietuvoje turi ne pačią geriausią reputaciją. Dėl to, pirkdami iš pardavėjų, kurie nesuteikia garantijos savo gaminiams, privalote būti maksimaliai atsargūs.

autoplius.lt nuotr.

21-260

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode