Sprogimas

Vilniuje savivaldybėms bus perduoti 25 mokykliniai autobusiukai

Ketvirtadienį Vilniuje, prie Vyriausybės rūmų, savivaldybėms iškilmingai bus perduoti 25 vadinamieji geltonieji autobusai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė iki metų pabaigos numatanti įsigyti ir savivaldybėms paskirstyti dar 40 mokyklinių autobusų.

Iš viso šiais metais bus perduoti 86 mokykliniai autobusai. 

Mokykliniams autobusams įsigyti šiemet skirta daugiau nei 2 mln. eurų. Jiems pirkti pasitelkiamos ne tik valstybės biudžeto, bet ir ES struktūrinių fondų lėšos.

Likusi autobusų dalis bus perduota rugsėjo mėnesį. 

Trečiadienį Vyriausybė nutarė vieną mokyklinį autobusą skirti Baltarusijoje veikiančiai lietuviškai Rimdžiūnų vidurinei mokyklai. 

Autobusai yra skirti pavežti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius, kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenančius mokinius, kad kelionė į mokyklą ar iš jos truktų trumpiau. Taip pat jais bus vežami mokiniai, kurie pakeitė mokyklą dėl reorganizavimo ar struktūros pertvarkymo. Geltonaisiais autobusais mokiniai gali vykti ir į būrelius, kultūros ir sporto renginius, ekskursijas. 

19 vietų mokykliniuose autobusuose dėl mokinių saugumo įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, dėl patogumo – sumontuotos pneumatinės važiuoklės, geresnės oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos. 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija autobusais mokyklas aprūpina nuo 2000 metų. Per šį laikotarpį iš viso nupirkta 1156 geltonieji autobusai. 

Vilnius, rugpjūčio 27 d. (BNS).

Lrv.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode