Sprogimas

„Audi“ švenčia ypatingą sukaktį ir ta proga pristato „R8 V10 Decennium“

 

Dėl naujų aplinkosaugos standartų, dideli automobilių varikliai jau artimoje ateityje visiškai išnyks. Taigi, kol jie vis dar gaminami, jais reikia mėgautis. „Audi“ prieš 10 metų ėmė naudoti V10 variklius, o dabar šią sukaktį nori paminėti ypatingai - pristato „R8 V10 Decennium“ superautomobilį.

R8 superautomobilis pirmą kartą V10 variklį pasimatavo 2009 metų pradžioje. Tas 5,2 litrų atmosferinis variklis išvystė 525 arklio galias (386 kW). Jis automobiliui suteikė išskirtinį charakterį ir puikias dinamines charakteristikas. Tuo pat metu siūlyta R8 versija ir su 4,2 litrų V8 varikliu, tačiau V10 buvo nepalyginamai populiaresnis. Naujausia R8 modifikacija V8 variklio pirkėjams net nesiūlo.

Taigi, nuo V10 pasirodymo „Audi R8“ praėjo jau 10 metų. Šį jubiliejų „Audi“ nusprendė ypatingai ir Ženevos automobilių parodoje pristatys „R8 V10 Decennium“. Tai - riboto leidimo superautomobilis ir tik 222 laimingieji turės galimybę jį įsigyti.

„R8 V10 Decennium“ pristatomas su išskirtinės matinės pilkos „Daytona Grey“ spalvos kėbulu, tačiau pirkėjai galės rinktis vieną iš penkių spalvų. 20 colių ratlankiai yra nudažyti bronzine spalva, o ryškiausi aerodinaminiai komponentai yra blizgiai juodi.

Salone taip pat dominuoja matinė juoda spalva. Čia surasite kelis „Decennium“ logotipus, tačiau iš esmės tai yra tiesiog puikiai sukomplektuotas standartinio „Audi R8“ salonas. Aišku, nemažai priklausys ir nuo pirkėjo fantazijos ir kokią papildomą įrangą jis panorės įsigyti.

Salonas daug nesiskirs nuo standartinių R8

„Audi R8 V10 Decennium“ varomas, aišku, tuo pačiu 5,2 litrų V10 varikliu. Šiame automobilyje šis variklis išvysto 620 ag (456 kW), kurių pakanka įsibėgėjimui iki 100 km/val. vos per 3,1 sekundę. Maksimalus „R8 V10 Decennium“ greitis - 331 km/val.

Taigi, „Audi R8 V10 Decennium“ nėra kardinaliai kitokia nei standartinis R8. Tai yra itin gerą komplektaciją turintis superautomobilis su šiuo metu galingiausia siūloma V10 versija. Žinoma, kadangi „R8 V10 Decennium“ yra riboto tiražo automobilis, jis kainuos šiek tiek brangiau - „Decennium“ kaina Vokietijoje prasidės nuo 222 tūkstančių eurų.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode