Sprogimas

Legendinis prancūzų „Citroen 2CV“ padeda rinkti labdarą ligoninėms

Nors legendinis prancūzų automobilis „Citroen 2CV“ nebegaminamas nuo 1990 metų, šie simpatiški automobiliukai vis dar rieda Paryžiaus ir kitų Prancūzijos ir ne tik jos miestų gatvėmis. Senieji Citroenai ne tik traukia akį, bet ir padeda įvairioms labdaros kampanijoms, pavyzdžiui, šeštadienį prancūzai bus raginami paremti garsų pagalbos ligoninėms ir jų pacientams fondą.

Legendinis „Citroen 2Cv“ – kaip prancūzai meiliai jį praminė „du gariniai arkliukai“ dėl dviejų cilindrų variklio – buvo sukurtas ir pradėtas gaminti dar 1948-aisais. Pagal konstrukciją tai buvo revoliucinė, Itin ištverminga mašina, nors pirmasis modelis turėjo tik 9 arklio galių variklį ir todėl „du arkliukai“ ilgai buvo laikomi lėčiausio įsibėgėjimo rekordininkais.

Bet pagal ištvermingumą ir aptarnavimo paprastumą 2CV lygių neturėjo, todėl per 42 metus įvairiose šalyse pagaminta daugiau kaip 8 milijonai įvairių jo modelių.

„Tai tikrai puiku, gali jausti variklį po kojomis, – sako vairuotojas ir turistų gidas Vincent`as Dargent`as. – Taip pat gatvės triukšmas, gera pakaba ir atviros erdvės pojūtis. Matai, kad daugeliui žmonių jis pakelia nuotaiką. Visi sveikinasi, šypsosi – visai kitoks žvilgsnis į Paryžiaus gyvenimą. Šiaip jau važinėjimas Paryžiuje – tikras pragaras, bet su „dviem arkliukais“ jis gerokai smagesnis.“

Dėl medžiaginio stogo dar pramintas skėčiu ant keturių ratų, 2CV iki šiol tarnauja vežiodamas turistus po žymias Paryžiaus vietas. Būtent jo patrauklumu pasinaudojo garsi prancūzų labdaros kompanija „Pieces Jeunes“ – geltonosios monetos – remianti Prancūzijos ligonines ir jų pacientus, ypač vaikus.

„Surinkome 30 Citroenų ir papuošėme „geltonųjų monetų“ ženklu, kad primintume, kuo užsiimame ir paragintume žmones, kad Vasario 16-ąją reikėtų nunešti savo taupykles į paštą“, – sakė labdaros organizacijos atstovė Danuta Pieter.

Ši organizacija labiausiai rūpinasi ligonių psichologine sveikata. Ypač, kad sergantys vaikai galėtų kuo daugiau bendrauti su tėvais ir kitais giminaičiais, tam ligoninėse įrengia vaikų žaidimo kambarius bei specialias ligonių poilsio ir bendravimo zonas.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode