Sprogimas

„Lietuvos geležinkeliai“: gruodį populiarių maršrutų laukia pokyčiai

 

Patogios ir saugios kelionės į darbą kitame mieste be spūsčių, jungtiniai maršrutai, prie daugumos skrydžių iš Vilniaus oro uosto pritaikyti laikai, komfortiškos išvykos darbo reikalais – apie tai skelbia „Lietuvos geležinkeliai“, nuo gruodžio 9 d. pristatantys atnaujintus traukinių tvarkaraščius.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, gruodį keleivių laukiantis pokytis – didžiausias per pastaruosius keliolika metų, o kasdien įvairiomis kryptimis kursuos net 12 proc. daugiau traukinių reisų nei iki šiol.

„Iš esmės peržiūrėjome kiekvieno maršruto tvarkaraštį, analizavome keleivių srautus bei jų poreikius. Siekiame, kad kuo daugiau klientų savo kasdienėms kelionėms rinktųsi saugesnę ir ekologiškesnę transporto priemonę, todėl naujieji tvarkaraščiai kruopščiai pritaikyti prie darbuotojų poreikių, tad daugiausiai traukinių važiuos tokiais grafikais, kad galutinę stotį keleiviai pasiektų prieš 8 val., o į atgalinį traukinį įsėstų 17.30-18 val. Galimybes į darbus važiuoti turės dirbantys pamainomis, gyvenantys didmiesčiuose ar mažesniuose miesteliuose kiek tai leidžia turimos traukinių parko ir geležinkelių infrastruktūros galimybės“, – sako L. Baužys.

Pokyčiai laukia ne tik populiariausių maršrutų, tokių kaip Vilnius–Kaunas, bet ir regioninių krypčių keleivių. Traukiniais į darbą ir iš jo patogiau galės vykti Marijampolės, Trakų, Panevėžio, Varėnos ir kitų miestų gyventojai.

Siekis sudaryti patogias galimybes važiuoti į darbus – tęstinis procesas, tad traukinių tvarkaraščiai bus tobulinami ir toliau, atliepiant kuo daugiau keleivių poreikius. „Lietuvos geležinkeliai“ įmonėms siūlo ir verslo korteles, kurias įsigijusios įmonės gali sumokėti už darbuotojų keliones, o kasdien į darbus važiuojantiems keleiviams – terminuotus bilietus, su kuriais kelionės pigesnės iki 60 proc.

Gruodžio pirmąją savaitę keleiviai su pakeitimais kviečiami susipažinti šiame puslapyje.  

Šių metų liepą „Lietuvos geležinkeliai“ pristatė ilgalaikę įmonės strategiją 2030. Per artimiausius dvylika metų į traukinius planuojama pritraukti beveik dukart daugiau keleivių – nuo 4,7 mln. 2017 m. iki 8 mln.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode