Sprogimas

Vokiečių koncernas planuoja išbandyti pirmą pasaulyje savavaldį tramvajų

 

Kitą savaitę prasidedančioje geležinkelių technologijų parodoje „InnoTrans 2018“ vokiečių koncernas „Siemens“ ketina pademonstruoti pirmą pasaulyje savavaldį tramvajų, kuris bus išbandomas realiomis eismo sąlygomis. Šis autonomiškas tramvajus rugsėjo 18–21 d. vežios keleivius 6 km ilgio maršruto ruožu Potsdamo mieste, Vokietijoje, rašoma pranešime spaudai.

Šis bandymas atliekamas bendradarbiaujant su viešojo susisiekimo bendrove „ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH“, jo metu bus naudojamas specialiai modifikuotas „Siemens Combino“ tramvajus. Tramvajus aprūpintas panašia įranga kaip ir savavaldžiai automobiliai – tai aplinką 360 laipsnių kampu galintys stebėti radarai, atstumo jutikliai ir vaizdo kameros.

Daviklių užfiksuotą informaciją apdoroja speciali sistema, kuri analizuoja ir vertina esamą situaciją, prognozuoja būsimus pokyčius ir pagal tai priima atitinkamą tramvajaus valdymo sprendimą. Sistema sukurta taip, kad galėtų visiškai valdyti tramvajų realiomis eismo sąlygomis mieste be operatoriaus įsikišimo. Tai reiškia, kad šis autonomiškas tramvajus geba savarankiškai reaguoti į eismo signalus, sustoti stotelėse, atitinkamai sureaguoti į rizikos šaltinius, tokius, kaip pėstieji ar automobiliai.

Bendrovė šį projektą vykdo tyrimų ir tolesnės autonomiškų technologijų plėtros tikslais, komercinis projekto pritaikymas kol kas nenumatytas. Bendrovė prognozuoja, kad ateityje gatvėse pasirodžius savavaldžiams lengviesiems automobiliams, tokios viešojo transporto priemonės kaip tramvajai taip pat turės būti aprūpintos autonomiškomis sistemomis, kurios padės išvengti susidūrimų ir įgalins efektyvesnį transporto srautų valdymą mieste.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode