Sprogimas

A. Veryga: užimta 83 proc. COVID-19 pacientams skirtų lovų

Šiuo metu penkiose pagrindinėse šalies ligoninėse užimta 83 proc. iš 401 COVID-19 pacientams skirtos lovos, sako sveiktos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ligoninės plečia skaičių, papildomai yra 262 lovos atlaisvinamos. (...) Esu minėjęs, kad regione yra galimybė išplėsti skaičių dar beveik 600 (lovų – BNS)“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Kiek anksčiau pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 322 žmonės, 31 iš jų – reanimacijoje.

Vilniaus Santaros klinikos BNS informavo, kad šiuo metu tariasi su kitomis regiono ligoninėmis, kur būtų galima plėsti COVID-19 pacientams skirtas lovas.

„Mes jau kalbame nuo pat ryto su Antakalnio ligonine, tai tikriausiai vis tiek, žiūrint į ateitį, savaitės pabaigai, reikės turėti kažkokias alternatyvas. Dabar dirbame tais klausimais, ar vienoje įstaigoje, ar kitoje. Bandome žiūrėti“, – pirmadienį sakė Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

Jos teigimu, nors šiuo metu lovų dar pakanka, šiuos procesus reikia pradėti derinti iš anksto, kad kitos įstaigos spėtų pasiruošti, nuspręsti, kaip mažins savo teikiamų paslaugų apimtis ir pertvarkys savo veiklą.

Pasak Santaros klinikų atstovės, informacija apie lovų užimtumą ligoninėje – itin dinamiška, pacientai nuolat išrašomi ir priimami, tačiau, jos žiniomis, šiuo metu gydomi 64 pacientai, iš kurių septyni yra reanimacijoje.

Reanimacijoje ligoninė galėtų gydyti dar dešimt pacientų. Pacientams, kuriems nereikia reanimacijos, Santaros klinikose viename korpuse yra 15 lovų, kitame – 26.

LSMU Kauno ligoninėje, gydančioje Kauno regiono COVID-19 pacientus, šiuo metu jų yra 69. Ligoninė, kurioje COVID-19 pacientams anksčiau buvo numatyta apie 100 lovų, šis skaičius dabar yra padidintas iki 130.

Autorius Augustas Stankevičius

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode