Sprogimas

Koronavirusas nustatytas iš Serbijos grįžusiam vilniečiui

Praėjusią parą koronavirusas nustatytas iš Serbijos per Vokietiją grįžusiam vilniečiui, epidemiologai prašo ir gyventojų pagalbos tikslinant sąlytį su šiuo asmeniu turėjusių žmonių sąrašą.

Apie tai BNS trečiadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Jos teigimu, asmuo birželio 23 dieną per Dortmundą iš Belgrado atskrido į Palangą, lėktuvas, kurio skrydžio numeris yra W68128, oro uoste nusileido apie septintą vakaro.

Pasak G. Megelinskienės, Serbija tuo metu nebuvo įtraukta į paveiktų teritorijų sąrašą.

Iš oro uosto asmenį pasiėmė draugė, o kitą dieną vilnietis po šeštos valandos vakaro iš Klaipėdos išvykusiu traukiniu atvažiavo į Vilnių, jis keliavo šeštame vagone, iš sostinės geležinkelio stoties asmenį pasiėmė draugas.

„Prašoma gyventojų pagalbos, kadangi esame paviešinę, kuriame vagone žmogus vyko, taip pat kuriuo lėktuvu žmogus skrido“, – sakė visuomenės sveikatos specialistė.

Vilnietis pirmus koronaviruso simptomus pajuto birželio 24 dieną, o po penkių dienų jam atliktas tyrimas.

Epidemiologams, pasak G. Megelinskienės, asmuo teigė, kad parduotuvėse, baruose jis nesilankė, asmens apsaugos priemones naudojo lėktuve, tačiau traukinyje jų nenaudojo.

Šiuo metu izoliacijoje yra du užsikrėtusiojo draugai, pasiėmę jį iš oro uosto ir geležinkelio stoties, epidemiologai tikslina sąlytį turėjusių asmenų skaičių lėktuve ir traukinyje ir prašo papildomos informacijos iš gyventojų.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Tomas Digaitis informavo BNS, kad traukinio vagone, kuriame važiavo ir užsikrėtęs asmuo, buvo apie 20 keleivių, o keli iš jų sėdėjo šalia.

„Vagone važiavo tuo metu apie 20 žmonių ir trys-keturi sėdėjo šalia“, – teigė bendrovės atstovas.

Jis taip pat pridūrė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ paprašė savaitei izoliuotis dviejų traukinyje dirbusių konduktorių bei stebėti savo savijautą, kol kas jų sveikata yra gera.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, liepos 1 d. (BNS).

Budas.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode