Parama dėkojame




Sprogimas

Perpūtimas – ne pagrindinė sprando skausmo priežastis: kaip sau padėti

Sprandą gali pradėti skaudėti dėl staigaus temperatūrų pokyčio, tačiau tai nėra pagrindinė priežastis, kodėl jį ima mausti, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako kineziterapeutas Piotras Dubrovskis.

Dažniausia sprando skausmo priežastis, pasak jo, yra netaisyklinga laikysena. Kaklą persitempti galima ir netaisyklingai sportuojant.

P. Dubrovskis papasakojo ir kaip skausmą apmalšinti. Reikia atrasti neutralią padėtį – smakrą palenkti šiek tiek į save, žvilgsnį nukreipti horizontaliai. Tiesa, kai skauda sprandą, žmonės dažnai elgiasi priešingai.

„Dažnai žmonės bijo judėti, todėl skausmas dar labiau stiprėja“, – paaiškino P. Dubrovskis ir pridūrė, kad jei kaklo skausmas kartojasi, tai yra signalas, jog reikia rimčiau padirbėti su savo kūnu.

„Reiškia, kad ta kūno vieta yra silpna ir ją reikia pradėti mankštinti. Laikysenos pakeisti neįmanoma, bet galima padėti nusilpusiems raumenims, pastiprinti juos“, – teigė P. Dubrovskis.

Pasak P. Dubrovskio, sprando skausmas paprastai atlėgsta per 2-3 dienas. Tačiau jeigu jis plinta į ranką ar ima svaigti galva, savipagalba nepadės, reikėtų kreiptis į medikus.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode