Sprogimas

Kard. Comastri: „Papasakosiu jums apie Motiną Teresę, Gailestingumo šventąją“

 

„Pažinojau šventąją“. Taip vadinasi šiomis dienomis pasirodžiusi knyga apie Kalkutos Motiną Teresę, kurią parašė kardinolas Angelo Comastri, Popiežiaus vikaras Vatikane. Vatikano radijui pasakodamas apie savo susitikimus su būsima šventąja, kardinolas dalijasi ką reiškė būti taip arti Gailestingumo meilės misionierių steigėjos.



Pasak kardinolo, susitikti Motiną Teresę jam buvo didelė Viešpaties dovana: „Kaskart kai ją susitikdavau, širdį užplūsdavo ramybė. Beveik atrodydavo tarsi patirčiau Dievo buvimą savo sieloje“, prisimena kardinolas. Jis pasakoja kaip kartą jį sužavėjo vieno žurnalisto pasakymas apie būsimą šventąją: „Motina Teresė tai atviras langas, per kurį pasirodė Dievas ir nusišypsojo pasauliui“.

Kardinolas Comastri cituoja Jono Pauliaus II žodžius: „Šventiesiems danguje nereikia pagyrų. Jie tik kviečia mus jais sekti“, ir priduria: Motina Teresė mums teberagina: „Būkite šventi“. Pamenu, kaip dalindavo paveikslėlius, ir visad užrašydavo: „Būk šventas“. Tad dar kartą mums tą pakartoja, nes vienintelis svarbus dalykas yra šventumas“. Kardinolas prisimena kaip Motina Teresė sakiusi: „Vienintelis bagažas, kurį nusinešime anapus, tai meilės bagažas. Kol turi laiko, pripildyk jį, nes tai vienintelis dalykas, kurį nusineši su savimi“.

Knygos skyriai pažymėti Motinos Teresės maldomis.  Pasak autoriaus, malda buvo Motinos Teresės paslaptis. Kardinolas prisimena, kad kai tuometinis Jungtinių Tautų generalinis sekretorius ją skambiai pristatė: „Tai galingiausia moteris žemėje, ji išties yra Jungtinės Tautos, nes jos širdyje telpa viso pasaulio vargšai“, Motina Teresė atsiliepė: „Esu tik besimeldžianti vienuolė“, pridurdama, kad kai ji meldžiasi, Dievas jos širdį pripildo savo meilės, ir ji neša ją viso pasaulio vargšams, vargšams, kuriuos susitinka. Paskui ji drąsiai ištarė: „Melskitės ir jūs, ir pastebėsite vargšus, kurie šalia jūsų, galbūt net prie jūsų slenksčio“. Motina Teresė yra sakiusi, kad be Dievo mes patys esame per dideli vargšai, kad galėtume padėti vargšams.

Palaimintąja ją paskelbė Šv. Jonas Paulius II, Dievo Gailestingumo apaštalas, kanonizuos popiežius Pranciškus per Gailestingumo jubiliejų. Ar galima sakyti, kad ji galbūt ryškiausia mūsų laikų Dievo Gailestingumo liudytoja? Į tai kardinolas Comastri atsako prisimindamas kartą matytą vaizdą, kai žurnalistas vis stengėsi nufotografuoti Motinos Teresės akis, kol jo paklausė: „Kodėl taip atkakliai stengiatės? Varginate Motiną“. Žurnalistas paaiškino: „Noriu nufotografuoti akis: niekad nemačiau tokių laimingų akių. Tam tikra prasme norėčiau pagauti šių akių džiaugsmo paslaptį“. „Paslaptis labai paprasta: mano akys laimingos, nes mano rankos šluosto daugybės ašaras. Ir jūs taip elkitės: ir jūsų akys bus tokios laimingos“, – atsakė jam Motina Teresė.  (Vatikano radijas).

Nuotraukoje:Motina Teresė ir kardinolas Angelo Comastri - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode