Parama dėkojame




Sprogimas

Į Lietuvą atvyksta antras po popiežiaus Vatikano pareigūnas

Į Lietuvą šią savaitę atvyksta aukščiausias kardinolas Vatikano hierarchijoje. Valstybės sekretorius Pietro Parolinas (Pjetras Parolinas) dalyvaus Vilniuje rengiamame Nacionaliniame gailestingumo kongrese bei susitiks su šalies vadovais.

P.Parolino vizito programoje taip pat numatyti apsilankymai Kryžių kalne bei aviacijos bazėje Šiauliuose, iš kurios vykdoma NATO oro policijos misija.

„Kardinolas valstybės sekretorius yra pagal savo hierarchiją antrasis po popiežiaus asmuo. Lietuvoje pasveikinti tokį aukštą svečią yra didžiulė garbė“, - BNS pirmadienį sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius kunigas Kęstutis Smilgevičius.

Anot jo, pagrindinis P.Parolino vizito akcentas yra dalyvavimas kongrese, kuris nuo penktadienio iki sekmadienio turėtų pritraukti tūkstančius piligrimų. Numatoma, kad P.Parolinas sekmadienį dalyvaus piligrimų eisenoje Vilniaus centre, Katedros aikštėje aukos mišias. Prezidentė Dalia Grybauskaitė kardinolą priims pirmadienį.

„Kardinolas pirmiausia atvyksta kaip popiežiaus atstovas dalyvauti arkivyskupo Gintaro Grušo kvietimu Nacionaliniame gailestingumo kongrese, kuris pirmą kartą yra rengiamas Lietuvos istorijoje. Kadangi tai yra valstybinis vizitas, o kardinolas P.Parolinas yra viename asmenyje ir užsienio, ir vidaus reikalų ministras, jis susitiks ir su mūsų valstybės vadovais“, - teigė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius.

„Kardinolas važiuos aplankyti ir Kryžių kalno - tai yra vienintelė pasaulyje tokia unikali šventovė ir kardinolas išreiškė norą pamatyti ją, kardinolas susitiks su Kryžių kalno pranciškonų bendruomene. Taip pat jis aplankys NATO pajėgų karius - lakūnus karinių oro pajėgų bazėje Zokniuose“, - sakė jis.

Vatikano radijas pranešė, kad po vizito Lietuvoje P.Parolinas vyks į Estiją ir Latviją.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode