Sprogimas

Popiežius apie apsilankymą Lesbe, žemės drebėjimus ir Pašaukimų dieną

Sukalbėjęs sekmadienio vidudienio maldą Šventasis Tėvas savo klausytojams šv. Petro aikštėje ir tiems, kuriuos jo žodžiai pasiekia per žiniasklaidos priemones, padėkojo už palydėjimą malda jo šeštadienio kelionėje į Graikiją, į Lesbo salą, ir apsilankymą migrantų stovykloje.

Pabėgėliams ir graikų tautai perdaviau Bažnyčios solidarumą. Su manimi buvo ekumeninis patriarchas Baltramiejus ir Atėnų bei visos Graikijos arkivyskupas Jeronimas; liudijome visų Viešpaties mokinių vienybę meilėje, - sakė popiežius ir pasakojo toliau: - aplankėme vieną iš pabėgėlių stovyklų su pabėgėliais iš Irako, Afganistano, Sirijos, Afrikos, daugybės kitų šalių... Pasveikinome apie tris šimtus iš jų, kiekvieną atskirai. Visi trys: Patriarchas Baltramiejus, arkivyskupas Jeronimas ir aš. Daug iš jų buvo vaikai, kai kurių tėvai ir draugai mirė, paskendo jūroje. Mačiau tiek skausmo! Ir noriu papasakoti apie vieną atvejį, apie jauną vyrą, dar nesulaukusį keturiasdešimties. Jį sutikau vakar, ir jo du vaikus. Jis yra musulmonas ir man pasakojo, jog buvo susituokęs su mergaite krikščione, mylėjo ir gerbė vienas kitą. Bet šiai moteriai teroristai perpjovė gerklę, nes ji nenorėjo išsižadėti Kristaus ir apleisti savo tikėjimo. Tai kankinė! Ir vyras taip verkė...

Šią naktį, - tęsė popiežius, - stiprus žemės drebėjimas smogė Ekvadorui, pražudydamas daug žmonių ir sukeldamas didelę žalą. Melskimės už tuos žmones, kaip ir Japonijoje, kur taip pat šiomis dienomis įvyko keli žemės drebėjimai. Tegu Dievo ir brolių pagalba suteikia jiems jėgų ir paramos.

Sekmadienį, priminė Pranciškus, buvo minima Pasaulinė maldos diena už pašaukimus, per kurią esame kviečiami melstis už kunigystės ir pašvęstojo gyvenimo pašaukimus.

Taip pat kviečiu kunigus ir seminaristus dalyvauti jų Jubiliejuje pirmas tris birželio dienas. Ir kreipiuosi į jus, jaunuoliai, vaikinai ir merginos, kurie esate aikštėje: pagalvokite ar Viešpats jūsų nekviečia pašvęsti gyvenimo tarnystei jam, kunigystėje ar pašvęstajame gyvenime, - pridūrė popiežius, palinkėjo gero sekmadienio, skanių pietų ir, kaip visada, paprašė už jį melstis. (Vatikano radijas).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode