Parama dėkojame




Popiežius vaikams: jūs esate ženklas kiekvieno suaugusiojo širdžiai

esate„Mieli berniukai ir mergaitės, sveiki atvykę! Ačiū iš širdies visiems, kad čia susirinkote“, – sakė popiežius Pranciškus keliems tūkstančiams vaikų, su kuriais sutiko pirmadienio pavakare Pauliaus VI salėje Vatikane, taip pat sveikindamas tėvus, palydovus ir organizatorius.

Jis priminė susitikimo temą – „Mokykimės iš berniukų ir mergaičių“. Reikia mokytis iš jų. „Galima ar negalima iš jūsų ko nors išmokti?“, – klausė Pranciškus, sulaukdamas triukšmingo atsakymo. Pasak popiežiaus, susitikdamas su vaikais jis visada jaučiasi laimingas.

„Kaskart išmokote mane ko nors nauja. Pavyzdžiui, man primenate, koks gražus yra gyvenimo paprastumas ir kaip gera būti kartu! Tai dvi didžiulės dovanos“, – pažymėjo popiežius.

Šventasis Tėvas pakvietė vaikus kartu su juo garsiai skanduoti: „Gyvenimas yra dovana!“. O mes broliai ir seserys, mes ne priešai vienas kitam, pridūrė jis.

Vaikai, tęsė popiežius, atvyko iš viso pasaulio, kad kaip broliai ir seserys susitiktų šiuose dideliuose namuose, kuriuos mums dovanojo Jėzus – Bažnyčios šeimoje, kurioje Viešpats priima visus švelniai apglėbdamas.  

„Norėčiau taip pasveikinti jus, kiekvieną atskirai, bet jūsų tiek daug, tad visiems noriu pasakyti, jog esate nuostabūs, jog jūsų amžius yra nuostabus, raginu jus žengti pirmyn“, – sakė vaikams ir jaunuoliams Pranciškus, primindamas ir tuos vaikus, kurie, kaip gerai žinome, šiuo momentu kenčia nuo įvairių nelaimių, karo, ligų ir skurdo, nes yra ir negerų žmonių, kurie dar bloga, sukelia karus. „O jūs, norite daryti bloga? Ar norite padėti?“, – klausė popiežius ir gavo patvirtinantį atsakymą į antrąjį klausimą.

Vaikai, sakė Šventasis Tėvas, pačiu savo buvimu yra ženklas ir klausimas kiekvieno suaugusiųjų širdžiai. Jie turi žvelgti į vaikų spontaniškumą ir girdėti jų žinią.

Po šio įžanginio popiežiaus Pranciškaus žodžio ir pasveikinimo, jo ir vaikų bei jaunuolių susitikimas tęsėsi klausimų ir atsakymų forma.

(Bus papildyta)

 (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode