Parama dėkojame




Popiežius: blogis užvaldo tuomet, kai baimė sukausto širdį

blogisPopiežius pasiuntė sveikinimą Romos vikariatui ir vyskupijos tikintiesiems, taip pat municipalinei valdžiai, ketvirtadienio vakarą surengto mitingo proga, kuriuo buvo paminėtos 1993 m. naktį iš liepos 27-osios į 28-ąją Romos mieste įvykusių išpuolių prieš maldos namus 30-osios metinės.

Tą naktį buvo susprogdintos dvi bombos: viena – prie Romos vyskupijos vikariato rūmų sienos, kita – prie Šv. Jurgio bažnyčios, šalia antikos Romos forumo. Vikariato rūmai beveik nenukentėjo. Sena romaninė bažnyčia buvo apgadinta. Nebuvo surasti pasikėsimų vykdytojai, tačiau buvo nustatyta, kad tai buvo pietų Italijos nuskalstamų grupuočių kerštas už popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius, kuriais jis keletą mėnesių anksčiau lankydamasis Sicilijoje griežtai pasmerkė tuo metu dar palyginti galingą mafiją.

Kreipdamasis į Romoje surengto minėjimo dalyvius popiežius Pranciškus rašo, kad prieš tris dešimtmečius įvykdyti išpuoliai sukrėtė ne tik Romą ir Italiją, bet taip pat visą katalikų pasaulį, nes pasikėsinta į Romos vyskupo katedrą. Popiežius prašo ypač jaunimą nebijoti ir visada drąsiai priešintis blogiui, nes blogis užvaldo tuomet, kai baimė sukausto žmogaus širdį. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode