Sprogimas

Popiežius katalikų ir anglikonų komisijai: ekumenizmas – kelionė ir dovana

komisijaiPenktadienio, gegužės 13 d., rytą popiežius Pranciškus priėmė Tarptautinės katalikų ir anglikonų komisijos narius.

„Ekumeninis dialogas – tai kelionė“, – sakė Pranciškus. „Keliauti kartu – tai kur kas daugiau, nei kalbėtis. Keliauti kartu reiškia pažinti vieniems kitus asmeniškai, o ne tik iš knygų, dalytis pasiekimais ir nuovargiu, kartu ateiti į pagalbą sužeistiems broliams ir seserims, kartu kontempliuoti ir saugoti mus supančią kūriniją, drąsinti vieni kitus žygio metu.“

Popiežius paminėjo ir vieną konkretų tokio ėjimo kartu pavyzdį: šių metų vasarą numatytą savo kelionę į Pietų Sudaną, kurioje jį lydės Anglikonų Bažnyčios vadovas Kenterberio arkivyskupas ir Škotijos Bažnyčios moderatorius. Tai bus ekumeninė taikos piligrimystė, pabrėžė popiežius.

„Antras žodis, kuriuo norėčiau su jumis pasidalyti, – dovana“, – tęsė Pranciškus. Jei žodis kelionė nusako ekumenizmo metodą, tai dovana atskleidžia ekumenizmo sielą. Kiekvienas gilesnės bendrystės siekis yra įmanomas tik tuomet, kai apsikeičiame dovanomis, kai priimame į save tai, ką Dievas pasėjo kitame. Šventosios Dvasios dovanos niekada nėra skirtos tik tiems, kurie jas gauna. Dvasios dovanos – tai palaiminimai visai Dievo tautai. Keisdamiesi dovanomis mokomės, kad nesame savipakankami, kad mums reikia kitiems suteiktų dovanų.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode