RETRO

Arkivysk. S. Ševčukas: dėkoju tiems, kurie karo metu aprengė visko netekusius

dekojuPirmadienio kasdienėje vaizdo žinioje didysis arkivyskupas S. Ševčukas kalbėjo apie dar vieną gerą darbą, kuris padeda išlaikyti dvasinę ir psichologinę sveikatą karo metu – aprengti nuogą. Bet visų pirma jis paminėjo baisią ataką prieš mokyklą Bilohorivkos miestelyje ir kitas 75 karo dienos žinias.

„Vėlgi per praėjusią dieną ir naktį Rusijos ginklai Ukrainoje nusinešė daug aukų“, – sakė Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios vadovas, paminėjęs atakas rytų, pietų ir vidurio Ukrainoje, taip pat prognozes apie didelį puolimą Donecko kryptimi. Vien ataka Bilohorivkoje, Luhansko apskrityje, sugriovusi mokyklą, nusinešė 60 gyvybių. Pasak S. Ševčuko, daug kartų matėme, kaip per bombardavimą ir apšaudymą žmonės akimirksniu praranda viską, ką kaupė visą gyvenimą. Daugybė turėjo bėgti tuščiomis rankomis. Šaltuoju metų laiku buvo galima matyti žmonių, šeimų su vaikais, kurie ėjo beveik basi, nes neturėjo kuo apsiauti, kuo apsirengti.

Todėl karo kontekste toks svarbus yra vienas iš septynių gerų darbų kūnui – aprengti nuogą, aprengti tą, kurį užklupo didžiausios nelaimės. Be to, aprengti nuogą reiškia pripažinti ir gerbti jo orumą, nes drabužiai visada, taip pat Šventajame Rašte, yra siejami su žmogaus orumu ir su pagarba žmogui.

„Šiandien dėkoju visiems, kurie tikrai aukojo ir aukoja stokojantiems, kad aprengtų nuogus, ypač tuos, kurie prarado visą savo turtą. Kai darome gerus darbus savo artimui, tikrai jaučiame, kad patys gauname atlygį iš Viešpaties Dievo. Nes jei kuo nors pasidalinsime, pavyzdžiui, drabužiais, tai, būkite tikri, Visagalis mums duos šimteriopai ir mes niekada nejausime nei šalčio, nei nuogumo diskomforto“, – sakė didysis arkivyskupas S. Ševčukas, gegužės 9 dienos vaizdo žinioje ypač melsdamas Dievo globos praradusiems namus, praradusiems visą turtą. „Tegul jie randa tarp savo brolių ir seserų reikalingą paramą, pastogę, šiltus drabužius ir viską, ko reikia toliau keliauti šio gyvenimo keliais“, – pridūrė ukrainiečių graikų katalikų ganytojas. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode