Sprogimas

Šių metų Velykų tridienis Vatikane – be maldininkų

Popiežiaus namų prefektūra, atsakinga už visų popiežiaus pamaldų ir audiencijų organizavimą, praneša, kad dėl koronaviruso pandemijos šių metų Velykų tridienio pamaldose negalės dalyvauti maldininkai.

Per televiziją ir „Vatican News“ portalą bus galima sekti tiesiogines popiežiaus vadovaujamų pamaldų transliacijas. Iki balandžio 12 d. nevyks tradiciniai sekmadienio vidudienio maldos susitikimai Šv. Petro aikštėje ir bendrosios audiencijos. Popiežius iš Vatikano rūmų bibliotekos kalbės „Viešpaties Angelo“ maldą ir skaitys trečiadienių katechezes, kurias bus galima sekti per internetą.

Šventojo Sosto spaudos salė patvirtino, kad popiežius Pranciškus ir toliau kiekvieną rytą 7 val. Romos laiku aukos Mišias už dėl koronaviruso pandemijos kenčiančius žmones. Mišių tiesioginę transliaciją galima žiūrėti mūsų portale. Jame taip pat paskelbiame rytais sakomų Šventojo Tėvo homilijų santraukas lietuvių kalba. Kiekvieno šiokiadienio vidudienį iš Šv. Petro bazilikos transliuojama Rožinio malda, kuriai vadovauja Popiežiaus vikaras Vatikano valstybei kardinolas Angelo Comastri. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode