Sprogimas

Ar gyvename kaip Jėzaus mokiniai? Lietuvos vyskupų laiškas.

Gailestingumo kongresas Vilniuje 2016 m.

Lietuvos vyskupai pakvietė dalyvauti Gailestingumo kongrese Vilniuje ateinantį pavasarį. Atvirame laiške „Atsiverskime Gailestingumo jubiliejaus malonei“,ganytojai taipogi paragino Lietuvos krikščionis pasirengti Ypatingojo gailestingumo jubiliejaus šventimui, viešai liudyti priklausymą Jėzui Kristui, per kurį apsčiai išlietas Dievo gailestingumas.

Kviesdami veikliai ir vaisingai išgyventi Gailestingumo jubiliejų, prasidėsiantį Romoje gruodžio 8-ąją ir švęsimą visoje Bažnyčioje iki pat 2016 metų lapkričio 20 dienos, Lietuvos ganytojai priminė, kad Gailestingumo jubiliejaus metai įpareigoja uoliai įgyvendinti krikščioniškojo gailestingumo darbus ir taip pasitikrinti, ar gyvename kaip Jėzaus mokiniai.

Ypatingai prisiminkime visus sergančius, kenčiančius, dėkokime už jų tikėjimą, viltį ir už tai, kad savo malda ir auka jie vienijasi su išganančia Jėzaus Kristaus kančia. Turėkime drąsos ir mokykime maldos tuos, kurie melstis nemoka!

Lietuvos ganytojai laiške išreiškė viltį, kad bus išgirstas popiežiaus Pranciškaus kvietimas kiekvienam krikštytajam tapti piligrimu, apmąstyti savo, kaip krikščionio, per gyvenimą nueitą kelią. Taip pat Lietuvos ganytojai laiške kalba apie piligriminės kelionės ir žengimo pro šv. Duris reikšmę bei svarbą, pasiūlė ne tik patiems įžengti pro atvertas savo bažnyčios duris, bet ir atsivesti tą, kuris dar neišdrįso.

Sustiprinsime ryšį su Kristumi, kartu gilinsimės į Dievo gailestingumo slėpinį, viešai liudysime tikėjimą ir dalinsimės su kitais džiaugsmu, kad priklausome Jėzui Kristui, kuriame mums yra apsčiai išlietas Dievo gailestingumas, parašė vyskupai.

Lietuvos vyskupai be to pranešė po savo posėdžio Vilniuje lapkričio 23-26 dienomis, jog bus paruoštas Gailestingumo jubiliejaus „Piligrimo pasas“ skirtas norintiems aplankyti visas 15 Lietuvos katedrų ir šventovių, kuriose bus atvertos šv. Durys.

Gailestingumo kongresas įvyks Vilniuje 2016 metais gegužės 6-8 dienomis, informuoja šeštadienį paskelbtame laiške Lietuvos vyskupai.

Popiežius Pranciškus oficialiai pradės Gailestingumo jubiliejų atidarydamas Vatikano bazilikos šv. Duris gruodžio 8-tą dieną, nors jau šį sekmadienį, lankydamasis Centrinės Afrikos Respublikos sostinėje Bangui, dar neprasidėjus jubiliejui, atvers to miesto katedros, dedikuotos Nekaltojo Prasidėjimo Marijai, šv. Duris. Šventųjų gailestingumo durų atidarymas sekmadienį Bangui katedroje prasidės 18 val. Lietuvos laiku.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode