Sprogimas

Atidaryta paroda apie popiežiaus vizitą Izraelyje

Šiaulių vyskupijos pastoracinio centro didžiojoje salėje atidaryta paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje 2014 m.“. Fotografijų parodą atidarė Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Šiaulių meras Artūras Visockas, padėkojęs ambasadoriui Amirui Maimonui už mieste eksponuojamą parodą, sakė, kad žmonėms tiesiog būtini pavyzdžiai, kai įvairių konfliktų fone atsiranda asmenybių, nešančių gėrį ir taiką.

„Puikiai žinome, kokia įtempta situacija yra Izraelyje ir aplink jį, įtampa tvyro visame pasaulyje. Viena iš svarbiausių popiežiaus misijų ir yra kalbėti apie taiką ir demonstruoti meilę visiems žmonėms. Tai jis darė ir šio istorinio vizito metu“, – kalbėjo meras A. Visockas.

Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis pasidžiaugė, kad Šventojo tėvo kelionės Izraelyje akimirkos bus gražus popiežiaus žodžių įrodymas, jog mes visi turime gyventi meilėje ir tiesoje.

Vienas parodos iniciatorių Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas pabrėžė pats pajutęs tokį artumo ir vienybės jausmą, kurį skleidžia ši fotografijų paroda.

„Kai pirmą kartą atvykau į Šiaulius, susitikau su miesto meru ir vyskupu, pajutau šilumą ir radau sutarimą. Panaši šiluma sklinda ir iš šių fotografijų. Paroda yra ne apie politiką ar religiją, ji – apie žmones“, – sakė ambasadorius.

Prie parodos organizavimo prisidėjo ir gausiai atidaryme dalyvavę miesto žydų benduomenės nariai.

Pirmasis popiežiaus Pranciškaus ir ketvirtasis popiežiaus apsilankymas Šventojoje Žemėje įvyko 2014 m. gegužę ir sutapo su 50-osiomis istorinėmis popiežiaus Pauliaus VI apsilankymo Izraelyje metinėmis.

Popiežius vyko į Jeruzalę, kur Kristaus kapo bažnyčios kieme vyko istorinis popiežiaus Pranciškaus susitikimas su  Konstantinopolio patriarchu Bartolomėjumi I. Jie kartu meldėsi Kristaus kapo bažnyčioje. Tą pačią dieną popiežius dalyvavo visuotiniame vyskupų susitikime.

Viešnagės metu Šventasis Tėvas kartu su prezidentu ir ministru pirmininku padėjo vainiką prie šiuolaikinio sionizmo įkūrėjo Theodoro Herzlio kapo. Jis apsilankė Jad Vašemo holokausto aukų muziejuje, kur dalyvavo atminimo ceremonijoje ir susitiko su Holokaustą išgyvenusiais asmenimis. Popiežius aplankė Izraelio vyriausiuosius rabinus, prezidento rezidencijoje susitiko su tuometiniu šalies prezidentu Šimonu Peresu, vėliau – ir su šalies ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu. Savo vizito pabaigoje popiežius lankėsi Getsemanės bažnyčioje ir aukojo šv. Mišias Paskutinės vakarienės menėje.

Vitalis Lebedis,
Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas,

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode