Sprogimas

Paskutinės vakarienės Mišias popiežius aukos kalėjime

 

Didįjį ketvirtadienį, balandžio 18-ąją, popiežius Pranciškus aplankys Velletri (už maždaug 20 km į pietus nuo Romos) kalėjimą, aukos Paskutinės vakarienės Mišias ir jų metu nuplaus kojas dvylikai kalinių.

Popiežius Pranciškus švęs jau septintąją savo pontifikato Didžiąją savaitę. Nuo pat pradžios – 2013 m. Didžiosios savaitės – Didžiojo ketvirtadienio Paskutinės vakarienės Mišias jis švenčia su žmonėmis, kurie yra atsidūrę visuomenės paribiuose – kaliniais, migrantais, vargstančiaisiais ir sergančiaisiais. Pirmojo savo, kaip popiežiaus, Didžiojo ketvirtadienio Paskutinės vakarienės Mišias 2013 m. Pranciškus šventė nepilnamečių pataisos kolonijoje, šalia Romos. Paskutinės vakarienės Mišias popiežius su kaliniais šventė ir pernai, Romos Regina Caeli kalėjime.

Velletri kalėjimas, kurį popiežius aplankys šių metų Didįjį ketvirtadienį, yra gana naujas, pastatytas prieš du dešimtmečius. Jame įkalinimo bausmes atlieka apie 600 asmenų.

Atvykęs į kalėjimą balandžio 18-ąją po pietų, pirmiausia popiežius pasisveikins su vadovybe, personalu ir policijos pareigūnais. Susitiks taip pat su kalinių atstovais. Mišios bus aukojamos kalėjimo teatro ir susitikimų salėje. Didžiojo ketvirtadienio Paskutinės vakarienės Mišių ypatumas – kojų plovimo apeigos po Evangelijos. Popiežius  Pranciškus nuplaus kojas dvylikai kalinių. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode