Sprogimas

Sinode patyrėme Bažnyčios visuotinumą

Paprašytas pakomentuoti besibaigiančius Sinodo asamblėjos darbus, Sinodo tėvas t. AntonioSpadaro SJ, žurnalo „CiviltàCattolica“ direktorius, pareiškė:

Sinode patyrėme Bažnyčios „tarptautiškumą“, t.y. Bažnyčios katalikiškumą. Asamblėjai baigiant darbus galima pasakyti, kad pakankamai aiškiai išryškėjo tarptautinės padėties kompleksiškumas, kalbėjimo, ryšio su situacijomis skirtingumas, būdų, kuriais sprendžiamos problemos. Labai stipriai buvo įsisąmoninta, kad Bažnyčia auga, tačiau auga skirtingose vietose, skirtingais būdais ir su kalbėjimo įvairove. Tikrai, tai buvo katalikiškumo patirtis.

Dar prieš paskelbiant Asamblėjos Baigiamąjį dokumentą, t. Spadaro pasidalijo lūkesčiais, kad šis dokumentas padėtų Bažnyčiai kalbėti su žmonėmis žmonių kalba, kad padėtų priartinti Bažnyčią prie tikrosios žmonių patirties, prie to kas šiandien žmonių gyvenime yra gražaus, negražaus, teigiamo, neigiamo. Labai reikia gailestingumo, popiežius tai sako pabrėžtinai: manau Sinodas (ką tik pasibaigusi asamblėja) turėtų išreikšti gailestingąjį Dievą.

Italų kilmės Sinodo tėvo 49 metų t. AntonioSpadaro SJ komentarą šeštadienį paskelbė Šventojo Sosto Spaudos salė svetainėje Sinod15.vatican.va, kuri skirta vien tik XIV eilinei Vyskupų Sinodo asamblėjai. Šioje svetainėje skelbiami taip pat visų oficialių Asamblėjos dokumentų tekstai. t. AntonioSpadaro SJ, amžiumi vienas iš jauniausių Sinodo tėvų, dalyvavo asamblėjoje kaip popiežiaus Pranciškaus nominuotas Sinodo narys.

AntonioSpadaro

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode