Sprogimas

Nepilnamečių apsaugos komisija baigė susitikimą

Paskelbtas pareiškimas apie Popiežiškosios nepilnamečių apsaugos komisijos narių suvažiavimo sprendimus, priimtus po diskusijų kovo 24 – 26 dienomis.

Viena iš pagrindinių temų buvo šios komisijos narės Marie Collins, kuri pati buvo patyrusi lytinį išnaudojimą iš dvasininko pusės, atsistatydinimas prieš kelias savaites. Keliuose duotuose interviu Marie Collins sakė, kad ji vertina Komisijos ir jos narių įsipareigojimą, tačiau ją nuvylė kitų Romos kurijos institucijų lėtumas sprendžiant problemas. 

Nepilnamečių apsaugos komisijos, kuriai vadovauja kardinolas amerikietis Sean O’Malley, pareiškime išsakoma „stipri parama“ Marie Collins pastangoms gydyti išnaudojimų aukas ir sukurti veiksmingą prevenciją. Komisija padėkojo savo buvusiai nariai už tai, kad ji sutiko toliau dirbti ir bendradarbiauti kitokiu būdu, vedant formacijos kursus naujiems vyskupams ir Romos kurijos darbuotojams.

Buvo pristatytos kelios idėjos, kaip komisijos darbas ir rekomendacijos galėtų būti įtakoti tų, kurie patys patyrė išnaudojimą. Pabrėžta, kad yra svarbu atsakyti, tiesiogiai ir jautriai, toms aukoms, kurios parašo Šventojo Sosto institucijoms. Tai padėtų gyti ir padidintų skaidrumą. Tačiau toks susirašinėjimas reikalauja tiek išteklių, tiek procedūrų. Šiuo klausimu bus parengtos rekomendacijos popiežiui.

Pranešime nurodoma, kad kovo 23 dieną Popiežiškajame Grigaliaus universitete buvo surengtas formacijos seminaras apie  vaikų „saugumą mokyklose ir namie“, remiantis pavyzdžiais iš lotynų Amerikos ir Europos. Seminare dalyvavo Popiežiaus valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolin ir dar keli Romos kurijos vadovai kardinolai.

Kita paminėta svarbi aplinkybė yra ta, kad Popiežiškoji nepilnamečių apsaugos komisija pradėjo konsultacijas su vyskupais, kurie atvyksta į Romą su vizitu „ad Limina“. Tai reguliarūs kiekvienos šalies vyskupų konferencijos, kiek įmanoma pilnesne sudėtimi, apsilankymai Romoje, duodant ataskaitas popiežiui, sprendžiant įvairaus pobūdžio problemas Romos kurijos institucijose.

Pranešama apie artimiausius Komisijos narių vizitus ar susitikimus, diegiant prevencines praktikas, Zambijoje ir Kolumbijoje, Europoje, Azijoje ir lotynų Amerikoje. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Marie Collins ir kardinolas S. O'Malley - REUTERS

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode