Sprogimas

Pasauliečių, šeimos ir gyvybės dikasterijos prefektas apie būsimus pasaulinius susitikimus

Ispanų katalikiško savaitraščio portale „Vida Nuevo“ paskelbtas ilgas interviu su kardinolu Kevinu Josephu Farrellu, kuris vadovauja Romos kurijos reformos metu į vieną organizmą sujungtoms Popiežiškosios pasauliečių ir šeimos taryboms, priskiriant ir Gyvybės akademijos sritį. Ši reforma dar nepasibaigė. Popiežiškųjų tarybų integracija smarkiai pažengė, bet nėra užbaigta. Savo eilės laukia gyvybės sričiai skirtas sektorius.

Prieš metus, kovo 19-ąją paskelbto apaštalinio paraginimo apie šeimos sielovadą „Amoris laetitia“ gairių įgyvendinimas taip pat yra šios naujos institucijos žinioje, kaip ir pasauliniai susitikimai – Šeimų susitikimas Dubline ir Pasaulinės Jaunimo Dienos Panamoje.

Komentuodamas apie „Amoris laetitia“ iškilusias diskusijas prefektas Farrell priminė šv. Jono XXIII žodžius, jog Evangelija nesikeičia, bet keičiamės mes, stengdamiesi ją suprasti geriau. Ir Bažnyčia keičiasi stengdamasi geriau sielovadiškai pasirūpinti tais, kurie yra sunkumuose. Sakantiems, kad „Amoris laetitia“ nebėra išlaikomas santuokos neįšardomumo principas, kardinolas primena, kad šis principas yra paminėtas tekste bent 11 kartų. Nors daugelio dėmesys buvo sutelktas vien į „Komunijos išsiskyrusiems“ klausimą, pats popiežius pamatiniu įvardijo IV skyrių apie „Meilę santuokoje“.

Prefektas Farrell pristato pasiruošimo darbus 2018 rugpjūčio 22 – 26 vyksiančiam Pasauliniam šeimų susitikimui Dubline. Jau tris kartus susitikta su Dublino arkivyskupu ir jo bendradarbiais, pasidalinta uždaviniais ir kompetencijomis. Įsteigtos ir darbą padėjo trys grupės: viena ruošia katechezės, antra teologinį – sielovadinį kongresą, o trečia „Šeimų šventę“ su Šventuoju Tėvu. Susitikimo tema yra „Šeimos Evangelija, džiaugsmas pasauliui“. Tai popiežiaus Pranciškaus dokumento „Amoris laetitia – Meilės džiaugsmo“ atgarsis. Paskelbtas susitikimo logotipas, kuriame susisieja penki elementai: šeima, pasaulis, Bažnyčia, Kryžius ir Trejybė. 

Pasak kardinolo, netrukus, kovo pabaigoje turėtų būti paskelbtas Pranciškaus laiškas, kuriame bus oficialiai pakviesta dalyvauti susitikime ir kuriame popiežius patikslins kaip šeimos gali dalintis Evangelijos džiaugsmu savo viduje ir su kitais.

Nors iki Pasaulinių jaunimo dienų Panamoje, 2019 sausio 22 – 27 dienomis, dar, rodos, nemažai laiko, tačiau žinant kokio tai dydžio ir sudėtingumo renginys, organizaciniai darbai pradėti ir ten. Kaip primena prefektas, jis susitiko su Bažnyčios Panamoje atstovais ir gruodžio mėnesį pats apsilankė šioje lotynų Amerikos šalyje apžiūrėdamas galimas vietas svarbiausiems susitikimams.

Jis priminė, kad sausio mėnuo pasirinktas todėl klimato ir skirtingo mokyklinio kalendoriaus ritmo: lotynų Amerikoje tai atostogų metas mokyklose, o rugpjūčio mėnesį jaunuoliai ir mokiniai mokosi, priešingai nei Europoje. Nors tai apsunkinanti aplinkybę, kardinolas Farrell neabejojo, kad jaunuolių entuziazmas atras išeičių. Jis priminė, kad, panašiai, Jaunimo dienose Krokuvoje dalyvavo tūkstančiai brazilų, nors jiems tuo metu buvo mokyklų ir universitetų paskaitų lankymo laikas. (Vatikano radijas)

 

Nuotrauka: Kardinolas K. J. Farrell - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode