Parama dėkojame




Sprogimas

Kapucinai atidarė naujus bendruomenės namus Paulių kaime

Kovo 10 d. Lietuvos kapucinų istorijoje įvyko gana džiugus įvykis - atidaryti nauji bendruomenės namai Paulių kaime (Jurbarko raj.)  

Po istorinės 2015 metų kapucinų generalinio ministro J. Mauro vizitacijos pareikštų pastebėjimų, buvo pradėta kurti eksperimento tvarka nauja kapucinų bendruomenė (vienuolynas). Suremontuoti brolių kambariai, renovuotas mokyklos pastatas. Bendruomenės reikmėms pastatyta bažnytėlė.

Kapucinų bendruomenės atsiradimas šiame kaimelyje nėra atsitiktinis. Prieš keletą metų broliams kapucinams buvo grąžintas turtas ir kompensacija kitais pastatais, už nusavintą mokyklą ir dar du vienuolyno statinius Plungės mieste. Šis kelias nebuvo lengvas. Buvo daug teisinių ir biurokratinių kliūčių atsiimant tuos pastatus, nors buvo ir geranoriškų momentų.

Paulių kaime maždaug prieš šešerius metus įsisteigė reabilitacijos centras nuo priklausomybių kenčiantiems asmenims. Pradžia buvo sunki: trūko lėšų, tarnautojų. Bet centras atlaikė laiko išbandymus. Jame yra  vietos ir rekolekcijoms, evangelizacijos mokykloms bei vaikų stovykloms. Jiems patarnauja tie patys asmenys, kurie reabilituojasi, rašoma kapucinų internetiniame puslapyje.

Algirdo Malakauskio OFM nuotr.

_Pagal kapucinai.net_

Bernardinai.lt

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode