Sprogimas

Gyventojai gali nemokamai išvežti asbesto gaminių atliekas

Mažeikių rajono savivaldybės administracija jau ne vienus metus vykdo aplinkosauginę akciją ir rajono gyventojams suteikia galimybę nemokamai, nekenkiant sau ir aplinkai, susitvarkyti asbesto turinčių gaminių atliekas. Per 2018–2020 m. apvažiavimo būdu surinkta, išvežta ir saugiai pašalinta beveik 624 tonos tokių atliekų.

Gyventojai, turintys asbestinės stogo dangos (šiferio) atliekų, dėl jų išvežimo gali kreiptis į Savivaldybės administraciją ar savo gyvenamosios vietos seniūniją – jos bus išvežtos nemokamai. Kiekis neribotas. Šia paslauga gali pasinaudoti tiek privačių namų gyventojai, tiek visuomeninės paskirties pastatų savininkai ir naudotojai. Paskambinus ir užsiregistravus specialistui reikės nurodyti, kiek asbesto gaminių atliekų turima, iš kurios vietos jas bus galima paimti.

Paruoštos išvežti atliekos turi būti surinktos atskirai ir nesumaišytos su kitomis atliekomis. Šiferio lapai turi būti sudėti ant padėklų ir apsukti plastikine pakavimo plėvele. Ant vieno padėklo gali būti sudėta ne aukštesnė nei 90 cm aukščio šiferio krūva. Smulkų šiferio laužą būtina supakuoti į sandarią plastikinę tarą, pavyzdžiui, stiprius, tvirtus maišus, ir taip pat sudėti ant padėklų.

Vežėjai prašo gyventojų išvežti sukrautų atliekų nedėti po medžiais, elektros laidais, ant žalios vejos ar pievos, kad atvažiavęs sunkiasvoris transportas neįklimptų ir nesugadintų jūsų nuosavybės. Siūloma atliekas padėti prie važiuojamosios dalies taip, kad jos netrukdytų transporto eismui.

Asbesto gaminių atliekas gyventojai taip pat gali atvežti ir į Mažeikių rajono atliekų priėmimo aikštelę adresu: Algirdo g. 40C, Mažeikiai. Čia nemokamai pagal nustatytą tvarką iš kiekvieno nekilnojamojo turto savininko per metus priims iki 200 kg tokių atliekų. Asbesto gaminių atliekos priimamos tvarkingai supakuotos maišuose arba apvyniotos plėvele taip, kad pakuotės netrukdytų vizualiai nustatyti atliekų rūšį.

Dėl nemokamo asbesto (šiferio) atliekų išvežimo Mažeikių miesto gyventojus kviečiame registruotis tel. (8 443) 98 231, mob. 8 656 59 842, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., kaimiškųjų seniūnijų gyventojus – savo gyvenamosios vietos seniūnijose:

Laižuvos, tel. (8 443) 44 236, mob. 8 640 29 420, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Mažeikių apylinkės, tel. (8 443) 27 178, mob. 8 614 50 098, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Reivyčių, tel. (8 443) 40 684, mob. 8 600 72 226, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Sedos, mob. 8 655 95 989, el. p.  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Šerkšnėnų, tel. (8 443) 42 425, mob. 8 675 84 959, el. p.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tirkšlių, mob. 8 656 30 016, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Viekšnių, tel. (8 443) 37 383, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Židikų, tel. (8 443) 43 225,  el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">

BNS nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode