Parama dėkojame




Sprogimas

Šiauliuose – dviguba gerumo dozė

 

Šeštadienį Šiaulius pasiekė ypatingas keleivis. Prisikėlimo aikštėje Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, mero pavaduotojas Domas Griškevičius ir būrys šiauliečių pasitiko ypač gražios iniciatyvos – „1000 km Širdies žygis“ iniciatorių ir žygeivį Saulių Bagdoną. Kartu su paramos fondu „Mamų unija“ S. Bagdonas kviečia žmones aukoti vėžiu sergantiems vaikams. Už surinktą sumą bus perkama būtiniausia medicininė įranga – specialios funkcinės lovos. Jos itin reikalingos sunkiai ir ilgai besigydantiems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Kiekviename mieste prie žygiuojančio S. Bagdono gali prisijungti visi norintys – tiek vaikai, tiek suaugę, ir nesvarbu, kokiam atstumui – 100 žingsnių, 1 ar 10 kilometrų. Visos kelionės maršrutą sudaro širdies forma, jungianti vieną miestą su kitu. Iš viso bus aplankyti 28 miestai.

Aplankytų miestų gyventojus S. Bagdonas kviečia nelikti abejingiems ir paaukoti vėžiu sergantiems vaikams. Tą galima padaryti skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 Eur) arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.


Šiaulių meras Artūras Visockas taip pat dalyvavo ir kitame gerumo renginyje, PC „Akropolis“ vykusioje labdaros iniciatyvoje „Tapk galiūnu“. Visi susirinkę pasižiūrėti gražios koncertinės programos turėjo galimybę įsigyti medaus, arbatos, suvenyrų ir taip papildyti Justo paramos fondą. Su itin reta liga susidūrusi šiauliečių šeima svajoja savo sergančiam berniukui įsigyti ką tik sukurtų vaistų, kurių kaina – keli šimtai tūkstančių dolerių. Nauji vaistai – vienintelė viltis, nes Diušeno liga iki šiol būdavo neišgydoma. Aukų dėžutę atidaręs ir nemažą sumą paaukojęs Šiaulių meras pasidžiaugė Justuko mamos Laimos Rudokienės iniciatyvumu.

„Mamai nieko nėra brangesnio už savo vaiką. Tačiau šios mamos rūpestis – ir kitos šia klastinga liga Lietuvoje sergančių vaikų šeimos. Ji stengiasi, kad mūsų šalį kuo greičiau pasiektų reikalingi medikamentai, be to, lapkritį į Lietuvą bandoma pakviesti vienus geriausių pasaulyje šios ligos specialistų. Jie konsultuos ne tik šeimas, bet ir šioje srityje patirties stokojančius Lietuvos medikus. Tokias pastangas demonstruojantys žmonės įkvepia kitus ir tikrai yra verti pagarbos ir palaikymo. Mūsų parama leis šiems žmonėms pasiekti dar daugiau“, – kalbėjo A. Visockas.

Justo paramos fondo aukų dėžutė stovės PC „Akropolis“ prie Aido įėjimo.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode