Parama dėkojame




Sprogimas

Miestiečiai gali sveikatintis nemokamai

 Daugiau nei 1000 – tiek nemokamų renginių per 2015 metus surengė Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Ši biudžetinė įstaiga rūpinasi savivaldybės gyventojų sveikata, šviečia ir sveikatina mažeikiškius, formuoja jų sveikos gyvensenos įgūdžius.

Atvyks žymūs sveikos gyvensenos specialistai

Rugsėjo 23 dieną 14.30 val. Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure vyks nemokama paskaita „Super maistas – super kūnas“, kurią ves daugkartinis Lietuvos ir du kartus Europos kultūrizmo čempionas Andrius Pauliukevičius bei sveikos mitybos specialistė Ilka Adams. Paskaitos metu sveikos gyvensenos puoselėtojai pasakos, kaip derinti maistą, ką valgyti, bei aptars fizinio krūvio galimybes kiekvienai amžiaus grupei. 17 valandą visi mažeikiškiai kviečiami prisijungti prie tradicinio bėgimo „Už sveiką širdį“, skirto paminėti Pasaulinę širdies dieną. Apšilimo mankštą ves teorinę dalį dėstę specialistai.

Kviečia stiprinti širdį

Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigomis pradeda vykdyti Širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupės asmenų sveikatos stiprinimo programą. Joje dalyvauti kviečiami asmenys (40–55 m. amžiaus vyrai ir 50–65 m. amžiaus moterys), priklausantys širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupei. Mažeikių visuomenės sveikatos biuro direktorė Renata Laucevičienė džiaugėsi, kad ne pirmus metus vykdoma programa jau sulaukė nemenko susidomėjimo: ir Viekšnių, ir Mažeikių grupėse jau užsiregistravo apie 20 žmonių. Paskaitas ir praktinius užsiėmimus ves biuro specialistai, tačiau direktorė atskleidė, jog, atsižvelgus į žmonių aktyvumą, jų poreikius, bus kviečiami ir gydytojai praktikai. Nuo spalio 1 dienos pradedama vykdyti programa truks 2 mėnesius.

Sveikas darbuotojas – geras darbuotojas

Mažeikių visuomenės sveikatos biuras nemokamas paslaugas teikia ir įmonėms bei organizacijoms. Joms siūlomi 4 skirtingi užsiėmimai, pasirinkus vieną iš jų, į įmonę specialistai atvyksta patys. Darbuotojams siūloma galimybė išsiaiškinti, kas „slepiasi“ jų kūnuose, ir atlikti kūno masės analizę (nustatomas KMI, vandens, riebalų, raumenų kiekis organizme, metabolinis amžius ir kt.) bei aptarti jos rezultatus. Kito siūlomo užsiėmimo tikslas – papasakoti organizacijų, įmonių atstovams apie laikyseną ir išmokyti, kaip atlikti mankštą darbo vietoje. Taip pat siūloma paskaita apie maisto pakuotes bei vėžio profilaktiką. R. Laucevičienė atskleidė, kad visgi populiariausias užsiėmimas – paskaita apie stresą, jos metu specialistai aiškina, kaip jo išvengti.

Mažeikiškiai sportuoja aktyviau

Mažeikiškiams kiekvieną mėnesį siūlomi skirtingi nemokami užsiėmimai: rytinės, sveikatingumo,   nugaros stiprinimo mankštos ir kt. Didžiausio susidomėjimo sulaukusios veiklos vyksta nuolatos. „Kur yra žmonių aktyvumas, tas veiklas paliekame, nes poreikis yra, o jei veiklos nelanko, ją pakeičiame“, – sakė direktorė. Sodų trikampio parke vykstančios rytinės mankštos itin populiarios – į jas susirenka daugiau kaip 20 įvairaus amžiaus žmonių. Mažeikiškiai taip pat vis labiau domisi šiaurietišku ėjimu ir aktyviai lanko užsiėmimus. R. Laucevičienė pridūrė, kad su šiaurietišku ėjimu noriai susipažįsta ir bendruomenės. Jos kviečiasi biuro specialistes atvykti ir apmokyti bendruomenės narius taisyklingai žingsniuoti su lazdomis, o vėliau šiuo sportu užsiima kiekvienas individualiai.

Dėmesys vaikų sveikatai

Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūra rūpinasi 12 biuro darbuotojų – jos aptarnauja 43 rajono ugdymo įstaigas. Specialistės konsultuoja vaikus visais sveikos gyvensenos klausimais, suteikia pirmąją pagalbą, dalyvauja organizuojant vaikų maitinimo priežiūrą ir t. t. Jau ketverius metus gyvuojantis Mažeikių visuomenės sveikatos biuras siekia sveikatinti ir tėvelius. Biure vykdoma programa Tėvelių mokykla, kurios dalyviams skaitomos paskaitos apie vaikelio laukimą, pasiruošimą. Direktorė R. Laucevičienė džiaugiasi, kad jas lanko poros – ir tėčiai, ir mamos, vadinasi, atžala rūpi abiem tėvams.

Kristina KONČIŪTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode